Nasveti za izbiro parnega čistilnika!

Čiščenje s paro marsikomu prikliče pred oči podobo dragih strojev za čiščenje preprog. Toda do danes je čiščenje s paro zelo napredovalo in je postalo rešitev, dostopna v vsakem domu. Parni čistilniki Kärcher namreč zagotavljajo vsestransko metodo čiščenja, ki jo je mogoče uporabiti na številnih različnih površinah, vključno z oblazinjenim pohištvom, ploščicami in celo parketom.

Postopek uporablja vročo vodo za ustvarjanje pare, ki se nato uporabi za razgradnjo in odstranjevanje umazanije. Parni čistilniki so pogosto prenosni in enostavni za uporabo, zaradi česar so priročna izbira za številne domove in podjetja.

Kako deluje parno čiščenje?

Ko uporabljate parni čistilnik, ta segreje vodo do vrelišča. To ustvarja paro, ki se nato potiska skozi šobo. Para pride v stik s površino, ki jo čistite, toplota pa pomaga razgraditi madeže in umazanijo. Ko para izhlapi, s seboj potegne umazanijo in ostanke, tako da površine ostanejo čiste.

Na kaj je potrebno pomisliti pri izbiri parnega čistilnika

Ko gre za izbiro pravega Kärcher parnega čistilnika, je treba upoštevati nekaj stvari.

V prvi vrsti morate razmisliti o tem, kakšne površine boste čistili. Če ga boste uporabljali samo na trdih tleh, potem vam ni treba porabiti dodatnega denarja za model s funkcijami, kot je nastavek za oblazinjenje. Če pa nameravate čistiti preproge in oblazinjeno pohištvo, vam bodo ti dodatni nastavki prišli še kako prav.

Druga stvar, na katero morate biti pozorni, je velikost rezervoarja. Če imate velik dom, boste potrebovali model z velikim rezervoarjem, da se vam ne bo treba nenehno ustavljati in polniti.

Nazadnje si oglejte različne dodatke, ki so na voljo pri vsakem modelu. Nekaterim parnim čistilnikom Kärcher so priložene krpe ali krtače, medtem ko so drugi opremljeni s cevnimi nastavki za doseganje tesnih prostorov.

Če upoštevate vse te dejavnike, ste lahko prepričani, da boste izbrali najboljši Kärcher parni čistilnik za svoje potrebe.

Kateri Kärcher modeli so na voljo?

Na izbiro je več različnih vrst parnih čistilnikov Kärcher, odvisno od vaših potreb. Najbolj priljubljen tip je ročni model, ki je odličen za manjše površine in čiščenje na kraju samem.

Če želite čistiti tudi preproge, lahko izberete enega izmed parnih čistilnikov Kärcher z nastavkom za tla, na primer SC 3 EasyFix in SC 3 Upright EasyFix.

Kadar morate očistiti večje površine, boste morda želeli izbrati parni čistilnik s posodo. Ti modeli imajo običajno večje rezervoarje in daljše kable, zaradi česar so idealni za čiščenje tal in pohištva. Priporočamo vam modele SC 4 Deluxe EasyFix ali SC 4 Easyfix.

Če iščete močan in vsestranski parni čistilnik, razmislite o večnamenskem modelu. Na primer SC 5 EasyFix, saj ima običajno več dodatkov in funkcij kot druge vrste, zaradi česar je popolna za čiščenje vsega, od preprog do oblazinjenega pohištva. Konec koncev mora vrsta parnega čistilnika, ki jo izberete, temeljiti na vaših specifičnih potrebah.

5 najboljših načinov za uporabo parnega čistilnika Kärcher

Za konec se ustavimo še pri najboljših in vsestranskih načinih, kako lahko svoj izbrani Kärcher parni čistilnik uporabite.

  1. Čiščenje ploščic in fug: Parni čistilnik lahko učinkovito uporabite za čiščenje ploščic in fug. Visokotlačna para bo namreč zrahljala umazanijo, kar vam bo olajšalo brisanje in dokončno čiščenje površin.
  2. Čiščenje lesenih tal: Parni čistilnik nikakor ni ovira tudi za čiščenje lesenih tal, saj lahko prilagajate količino pare in površin ne zmočite, hkrati pa zaradi visokih temperatur hitreje in bolj učinkovito odstranite vso umazanijo.
  3. Razkuževanje površin: Parno čiščenje je idealno za razkuževanje pultov, miz in drugih površin. Vroča para bo uničila bakterije in mikrobe, za seboj pa pustila sijoče površine brez madežev.
  4. Osveževanje in likanje tkanin: Parni čistilnik lahko uporabite celo za odstranjevanje gub na oblačilih in tkaninah. Enostavno ga pridržite nad zgubanim predelom in pustite, da para opravi svoje delo. Oblačila in tkanine bodo zlikane, osvežene in brez neprijetnih vonjav.
  5. Čiščenje preprog: Parni čistilnik lahko uporabite tudi za čiščenje preprog. Vroča para bo namreč zrahljala umazanijo in smeti, kar vam bo olajšalo naknadno sesanje.

Če se želite odločiti za varno, okolju in zdravju prijazno čiščenje vašega doma, potem z izbiro katerega koli parnega čistilnika Kärcher preprosto ne morete zgrešiti. Dolgoročno boste prihranili tako čas kot denar, saj vam bo brezhibno služil vrsto let in vam pomagal, da bo vaš dom vedno svež in sijoč.

Naročnik oglasa: Karcher Center Kušljan d.o.o.

 

Tagi