Nakup zaupanja – nov inovativni način prodaje v Študi

Ko se peljete po glavni cesti iz Domžal proti Šentjakobu, boste na levi strani ob lokalni cesti, ki pelje v Študo, zagledali majhno leseno hiško, ki je mala samopostrežna trgovina, kjer lahko sami izberete svoje pridelke in jih plačate v malem zabojniku.

Gre za novost v našem koncu in če ne marate gneče in dolgega čakanja v vrstah v trgovinah, je obisk te male samopostrežne trgovinice, idealna prilika za hiter nakup brez gneče. Zavijete iz glavne ceste proti Študi, parkirate pred hišico, pogledate ponudbo, vzamete v vrečkah pakirane pridelke in plačate v mali zabojnik. Vse to vam bo vzelo par sekund.

Tega inovativnega in zelo zanimivega načina prodaje, se je spomnil 16 letni Tilen Peterka iz Štude, ki obiskuje gimnazijo v Domžalah. Kot nam je povedal prihaja iz kmetije Svetlin iz Štude, kot se ji reče po domače in kjer so se s pridelavo zelenjave ukvarjali že njegovi stari starši, sam pa je še začetnik.   Mala samopostrežna trgovinica deluje od avgusta letos in kot pravi Tilen, so ljudje zelo dobro sprejeli takšen način prodaje. In kar je najbolj pomembno, da je zaupanje na obeh straneh.

V tej samopostrežni trgovini lahko trenutno kupite krompir, radič in kolerabo. Seveda je ponudba raznolika ob različnih letnih časih. Vsi pridelki, ki so na voljo so domače pridelave.

Samopostrežna trgovina je odprta skozi ves dan. Na to vas opominjajo odprta vrata. Le ob večjem mrazu je zaprto, zaradi zmrzovanja. Takrat je odprto ponavadi v popoldanskem času, ko se malo otopli. 

Ideja je res dobra in vsekakor dobrodošla, saj nam omogoča hiter in cenovno ugoden nakup domače zelenjave. Pohvale Tilnu, ki je s svojim inovativnim razmišljanjem storil korak naprej v načinu prodaje in hkrati izpostavil pomembno vrednoto, ki ji pravimo zaupanje.

Vabljeni, da obiščete malo samopostrežno trgovinico in tudi sami opravite nakup zaupanja.

Avtor: Miha Ulčar
Tagi