Najboljša čistila in pripomočki za profesionalno čistočo kopalnice

Vzdrževanje čiste in higienične kopalnice je bistvenega pomena za vsako gospodinjstvo. Kopalnica je eden najbolj uporabljenih in vlažnih prostorov v kateremkoli objektu, tako je idealna za razmnoževanje mikrobov in bakterij. Naloga čiščenja kopalnice je lahko zato zastrašujoča, zlasti brez ustreznih izdelkov. Uporaba neustreznih čistil in pripomočkov ni le neučinkovita, ampak lahko za seboj pusti škodo na kopalniških površinah.

V nadaljevanju vam bomo predstavili zakaj izbrati izdelke, ki jih uporabljajo profesionalci ter vam priporočili najboljše izdelke priznanih blagovnih znamk s katerimi bo čistoča vaše kopalnice na najvišjem nivoju!

Zakaj izbrati profesionalna čistila in pripomočke za čiščenje kopalnice?

Profesionalna čistila so zasnovana posebej za komercialno ali industrijsko uporabo in so pogosto učinkovitejša od gospodinjskih čistil. Vsebujejo višje koncentracije aktivnih sestavin, zato so močnejša in specializirana za zahtevna čiščenja, kot je odstranjevanje trdovratnih madežev in umazanije. To pomeni, da je za dosego želenega rezultata čiščenja potrebno manj izdelka, zato so dolgoročno stroškovno učinkovitejši.

Čistila Sanitec

Italijanska blagovna znamka Sanitec ponuja širok spekter čistil namenjenim profesionalcem, med katerimi so tudi čistila za kopalnico. Prednost čistil za kopalnico Sanitec je predvsem v njihovi enostavni uporabi – mnoga izmed njih kot sta čistili za čiščenje vodnega kamna Ultrakal in Igienikal Fresh so pripravljena na uporabo, kar pomeni da jih preprosto napršimo na površino.

Sanitecov širok spekter čistil je namenjen tako vsakodnevnemu čiščenju kot generalnemu in nenazadnje čiščenju po gradbenih delih. Za redno odstranjevanje vodnega kamna priporočamo izdelek Igienikal Fresh, ki zlahka odstrani vodni kamen, ob enem pa je prijazen do površine. Za generalna čiščenja oblog vodnega kamna je pravo čistilo Ultrakal – ki s svojo peno prodre v najtrdovratnejšo umazanijo in jo hitro in učinkovito zmehča. Najtežja čiščenja pa so pogosto tista po gradbenih delih, kjer je potrebno odstraniti vse ostanke malte in cementa. V temu primeru je čistilo Floor Acid najučinkovitejše.

Kljub relativno varni uporabi čistil Sanitec je na voljo tudi ekološka linija Sanitec Green Power, označena s certifikatom Ecolabel oz. “Okoljsko marjetico”, kar pomeni da ob svoji učinkovitosti izpolnjuje tudi stroga merila trajnosti.

Čistila Hollu

Pri priznanem avstrijskem proizvajalcu profesionalnih čistil Hollu pa so ubrali drugačno pot. Zaradi dolgoletne okoljske ozaveščenosti so čistila Hollu visoko koncentrirana, tako da jih je potrebno pred samo uporabo redčiti – na ta način se vsakodnevno prihrani ogromna količina plastične embalaže. Poleg manjšega vpliva na okolje tako uporabnik pridobi možnost uravnavanja želene koncentracije čistilne raztopine glede na nalogo čiščenja.

Tako lahko za vsakodnevno ali generalno odstranjevanje vodnega kamna izberemo raztopino čistila Betazid Rosso, medtem ko je za čiščenje vertikalnih površin zaradi svoje gel oblike primernejše čistilo Xerax. Za čiščenje kislinsko občutljivih armatur je primerno nevtralno čistilo z vonjem borovcev – Bora.

Pripomočki Vileda Professional

Ko smo izbrali ustrezna čistila, ki jih potrebujemo za dnevno ali generalno čiščenje kopalnice je potrebno nekaj premisleka nameniti tudi samim pripomočkom. Priporočamo izbor kakovostnih pripomočkov kot so gobice za čiščenje in krpe s katerimi bomo delo opravili hitreje, bolj temeljito, pripomočki pa nam bodo koristili dlje. Vse to lahko najdemo v širokem izboru pripomočkov Vileda Professional, ki je Viledin spekter produktov namenjem profesionalnemu čiščenju. Pri čiščenju kopalnice priporočamo uporabo gobic za čiščenje PurActive ali Kratzfrei in krp Vileda PVAmicro, s katerimi se izognemo poškodbi površin.

Za ustrezno stopnjo higiene pa se je potrebno držati HACCP standardov, med katerimi je tudi vpeljava barvne lestvice – to pomeni, da za različne površine v kopalnici izberemo barvo pripomočkov, s katero jo bomo čistili. Tako se lotimo čiščenja toaletne školjke z rdečo barvo, umivalnika v pripomočki v rumeni barvi, ogledal pa z uporabo modre barve. Na ta način preprečimo prenos kontaminatov z ene na drug površino in tako preprečimo navzkrižno kontaminacijo.

Rokavice Reflexx

Nenazadnje ne smemo pozabiti na lastno zaščito! Pri uporabi profesionalnih čistil, ki so bolj koncentrirana je ustrezna zaščita ključnega pomena – še posebej zaščita rok, ki so v neposrednem stiku s kemičnimi sredstvi in umazanijo. Tukaj pridejo na vrsto zaščitne rokavice. Italijanska blagovna znamka rokavic Reflexx je v svetu profesionalnega čiščenja na prvem mestu.

Ne glede na to ali gre za dnevno ali generalno čiščenje kopalnice z močnimi kemikalijami ima Reflexx rešitev za zaščito vaših rok! Izbirate lahko med različnimi debelinami, barvami in materiali. Preizkusite lahko tudi rokavice z inovativno tehnologijo Low Derma, ki so narejene posebej za ljudi s hudimi alergijami, ali pa trajnostno naravnane biorazgradljive nitrilne rokavice NBio, ki se razgradijo 10x hitreje od tradicionalnih nitril rokavic. Tako resnično ni več razloga za nezaščitene roke!

Zaključek

Vzdrževanje čiste in higienične kopalnice je ključnega pomena za zdravje in dobro počutje. Z uporabo profesionalnih čistil in pripomočkov priznanih blagovnih znamk, kot so Sanitec, Hollu, Vileda Professional in Reflexx, boste dosegli optimalne rezultate čiščenja. Profesionalna čistila so močnejša in učinkovitejša od običajnih gospodinjskih čistil, kar pripomore k dolgoročnim prihrankom. Poleg tega so nekateri proizvajalci, kot sta Sanitec in Hollu, osredotočeni na okolju prijazne rešitve. V kombinaciji z ustrezno zaščito, lahko brez skrbi očistite svojo kopalnico in zagotovite, da bo vedno sveža in pripravljena na uporabo. Vse izdelke omenjenih blagovnih znamk najdete v naši spletni trgovini karandelfin.si

Naročnik oglasa: KARAN&DELFIN d.o.o.

 

Tagi