Naj se vaša stopala v vročih dneh spočijejo v zračnih copatih

Poletne temperature v naša življenja zagotovo vnesejo več spontanosti in s tem večjo mero svobode. Ker so v poletnih mesecih dnevi vedno daljši, vse več časa preživimo na prostem. Posledično tudi večkrat dnevno zamenjamo obutev, za katero je pomembno, da je zračna in odprta. A ne glede na to vročina povzroča neprijetnost, s katero se vsaj tu in tam srečamo skorajda vsi: potenje nog.

Gre za nevšečnost, ki so ji bolj podvrženi moški, čeprav nanjo niso imune niti ženske. Rešitve za odpravo te težave ni, a obstaja nekaj dejavnikov, ki potenje omilijo in zmanjšajo. Najenostavnejša in hkrati zelo dostopna rešitev so usnjeni copati.

Usnjeni copati so zračni in mehki

Med priporočili, kako ublažiti prekomerno potenje nog, se redno uvršča nasvet, da naj bo obutev (tudi domači hišni copati) izdelana iz naravnih materialov, kakršno je tudi usnje.

Naravno usnje, osnovni material usnjenih sobnih copatov Fajfar, omogoča prepuščanje zraka, s čimer onemogoči razvoj bakterij in nastanek neprijetnih vonjav.

Zakaj naravno usnje?

Naravno usnje je ustrojena živalska koža, ki nogam nudi udobje in zaščito, s čimer varuje njihovo zdravje. To pomeni, da copati izdelani iz naravnega usnja, v primerjavi s sintetičnimi materiali ponujajo veliko več. Med drugim:

  • ZRAČNOST – Usnjeni copati v poletnih mesecih poskrbijo, da stopalom ni prevroče in s tem preprečijo potenje ter neprijetne vonjave.
  • PODPORA – Udoben korak, ki je posledica primerne in kakovostne obutve, nudi podporo ter preprečuje poškodbe in bolečine, kar velja tudi za usnjene sobne copate.
  • TRAJNOST – Usnjeni copati s podplatom iz nedrseče mikro gume in mehkim usnjenim vložkom so neobčutljivi na zunanje vplive.
Unikatni copati iz naravnega usnja z mehkim usnjenim vložkom.

V copatih preživimo veliko časa,  zato je vsekakor pomembno, da so udobni in zračni. Zaradi hoje po trdih podlagah (asfalt, beton in keramika), so naše noge večino časa preobremenjene, kar lahko vodi  v prekomerno potenje ter postopno spuščanje stopalnih lokov in slabo prekrvavitev.

Usnjeni copati Fajfar stopala razbremenjujejo ter jim nudijo visoko mero udobja. Poleg usnja so na voljo tudi iz ovčjega krzna, volne, tekstila, filca in goveje kože.,

Hitre rešitve za prekomerno potenje

Poleti, ko so temperature višje, se izločanje znoja poveča. Gre za povsem normalen odziv telesa, saj potenje regulira telesno temperaturo in odvaja toploto, da bi ohladilo telo.

Potenje je torej v osnovi pozitivno, čeprav ga ne doživljamo na ta način. K temu v veliki meri prispeva neprijeten vonj, kar je najpogostejša posledica potenja.

Vzrok za potenje in neprijeten vonj stopal Rešitev
neustrezna higiena redno umivanje nog ter menjava nogavic
umetni materiali čevljev in copat obutev, izdelana iz naravnih materialov, denimo usnjeni copati
nošnja istih čevljev brez prestanka zračenje, sušenje in menjava čevljev

Naravni materiali, kakršno je denimo usnje, preprečujejo razvoj bakterij in glivic v čevljih ter copatih. Po drugi strani pa bombažne ali bambusne nogavice omogočajo odvajanje toplote in vlage.

Usnjeni copati Fajfar z naravnim usnjem.

Obstaja še nekaj drugih načinov, kako zmanjšati delovanje znojnic in ublažiti neprijetne posledice znojenja stopal v obliki vonjav, denimo:

  • uporaba deodoranta brez dodanih umetnih barvil in arom, ki potenje ublaži,
  • nanos pudra na stopala zvečer, kar zmanjša delovanje znojnic,
  • čiščenje podplatov z razredčenim alkoholom, ki kožo osuši,
  • izbira ustrezne velikosti čevljev, ki onemogoči nepotrebno trenje,
  • zmanjšanje stresa in zadostna hidratacija,
  • ustrezna prehrana, pri čemer se priporoča izogibanje živilom močnega vonja, za primer čebuli, česnu in papriki, ter seveda,
  • nošnja usnjenih copatov.

V določenih primerih se prekomerno potenje odraža kot posledica bolezni. Lahko pa gre preprosto tudi za odziv telesa na uživanje določenih zdravil. V vsakem primeru velja, da je prekomerno znojenje (hiperhidroza) nevšečnost, ki zaradi bakterijske razgradnje povzroči razpad rožene plasti, kar nastajanje neprijetnega vonja spodbudi (bromhidroza).

Zaradi vsega naštetega izberite obutev in copate, ki bodo stopalom nudili udobje, ugodje ter optimalno zdravje. Usnjeni copati Fajfar so na voljo v različnih velikostih in vzorcih, poleg tega vsi copati – otroški, ženski, moški – odražajo osebnost.

Oglejte si jih in izbirajte med različnimi linijami v velikostih od 17/18 do 49/50. Za prijeten korak, udobno počutje in razigrane nogice.

Naročnik oglasa: Fajfar

 

Tagi