Nadvse zapeljivi in privlačen Peugeot 408

Peugeot 408 je avto z močnim značajem in nepredstavljivim udobjem. Je tako vsestranski, kakor tudi edinstven. Unikatna mačja drža združena s sodobnim konceptom vožnje, ustreza še tako širokemu spektru voznikov. Edinstvena privlačnost in inženirska odličnost nudita pri vsakem prevoženem kilometru pravi vrtiljak čustev. Zakaj bi privolili v kompromise, če lahko za volanom doživite odličnost in privlačnost?

V avtomobilskem salonu podjetja Rodex v Radomljah, ki velja za enega večjih centrov Peugeot v Sloveniji, se lahko na lastne oči prepričate o markantnosti vozila PEUGEOT 408, karakteristike pa vam bodo s prijaznim in korektnim odnosom, strokovno podkovanostjo in spoštljivim pristopom predstavili strokovno usposobljeni zaposleni, ki bodo z veseljem odgovorili na vaša vprašanja.

Novi PEUGEOT 408 pod estetsko izpopolnjeno karoserijo, s povsem svojstveno zunanjo arhitekturno zgradbo ter moderno elegantnim videzom skriva vrhunsko napredno tehnologijo, ki izpolni želje in uresniči zamisli po novih dimenzijah vožnje, za kar je značilna dinamična in navdihujoča drža poimenovana «Fastback», nekakšna kombinacija limuzine, kupeja in SUV-a.

PEUGEOT 408 je edinstven, ker je povsem drugačen

Mačja drža, ki je tipična za modele znamke Peugeot, kjer so linije ostre, okrasna maska v barvi karoserije, ki se idealno prilega prednjemu delu, pa krasi najnovejši logotip znamke PEUGEOT z vgravirano levjo glavo.

Stilska nadgradnja zunanjosti se lepo odraža z udobnimi in prostornimi sedeži v notranjosti, ki predstavljajo vsestransko razkošnost in nudijo udobnost potovanja.

Peugeot 408 v dolžino meri 4687 mm, v širino 1848 mm in v višino 1478 mm. Vozniku in sopotnikom ponuja PEUGEOT i-Cockpit® zadnje generacije, ki je prepoznam po kompaktnem volanu namenjen užitkom v vožnji in izjemni okretnosti.

PEUGEOT 408 se ponaša s številnimi asistenčnimi sistemi

Sistemi za pomoč pri vožnji, ki delujejo v povezavi s kamerami in radarskimi merilniki, zagotavljajo umirjeno ter varno vožnjo in izvajanje manevrov. PEUGEOT 408 se tako ponaša s celovitim sklopom sistemov za pomoč pri vožnji najnovejše generacije. Med številnimi asistenčnimi sistemi velja izpostaviti predvsem;

  • prilagodljivi tempomat s funkcijo Stop & Go;
  • pomoč pri nočni vidljivosti (Night Vision), ki voznika opozarja na prisotnost živali, pešcev ali kolesarjev, ki jih svetlobni snop dolgih luči ne doseže na cestišču pred vozilom,
  • nadzor mrtvega kota z dolgim dometom
  • opozorilnik na promet za vozilom, ki opozarja na potencialno nevarnost pri vklopljeni vzvratni prestavi

  • samodejno zaviranje v sili z opozorilnikom na nevarnost naleta zaznava pešce in
    kolesarje, podnevi in ponoči,
  • razširjeni sistem za prepoznavanje prometnih znakov in prikaz na digitalni instrumentni plošči: Stop, enosmerna cesta, prepovedano prehitevanje, konec prepovedi prehitevanja… poleg običajne signalizacije, ki se nanaša na hitrost.

PEUGEOT 408 in zmanjšane emisije CO₂

Ekipe znamke PEUGEOT so se tekom celotne zasnove in razvoja novega vozila 408 usmerile predvsem na učinkovitost, saj si prizadevajo zmanjšati porabo goriva in omejiti emisije CO₂.

V ponudi motorjev za PEUGEOTA 408 sta tako na voljo dva priključna hibridna motorja s 180 in 225 KM in bencinski motor s 130 KM. Vsi trije se vgrajujejo skupaj z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom EAT8.

Kombinacija dobre aerodinamike in motor z nizkimi emisijami omogočajo izjemno nizke povprečne vrednosti porabe energije. Tudi zaradi tega bo PEUGEOT 408 še posebej zanimiv za aktivne pare z otroki ali brez, ki vozilo uporabljajo za osebne in tudi službene potrebe.

Predstavili smo le nekaj adutov PEUGEOTA 408, zato lepo vabljeni k obisku avtomobilskega salona podjetja Rodex, Rovska cesta 2, 1235 Radomlje, kjer vam bodo prijazno odgovorili na vaša vprašanja in vam pokazali trenutno zalogo avtomobilov znamke PEUGEOT, med njimi tudi PEUGEOT 408.

Avtor: Petra Petravič; Foto: Rodex d.o.o

 

 

 

 

Tagi