Na domžalski tržnici bo dišalo po sladkih domačih jagodah

Sezona jagod je na vrhuncu. Če se želite posladkati s sočnimi in sladkimi jagodami, potem morate ta petek ali v soboto na domžalsko tržnico, saj se bo stojnica Kmetije Škerič šibila od okusnih domačih jagod.

Vonj po sladkih domačih jagodah se bo ta vikend vil po domžalskem tržnem prostoru, saj se je sedaj sezona jagod na vrhuncu. Stojnica Kmetije Škerič, ki že vrsto let na domžalskem tržnem prostoru nudi domače sadje, bo polna okusnih in dišečih jagod, pridelanih na domači zemlji. Že sam vonj in lepota jagod vas bosta prepričala, da gre za res prave domače jagode, ki so bile vzgojene s trudom in skrbjo. Ob tem je potrebno dodati, da so jagode popolnoma naravne, brez kakršnih koli dodatkov.

Kmetija Škerič, ki jo vodi Meho Škerič z ženo in hčerama, se nahaja v Rožnem pri Brestanici, kjer imajo velike nasade sezonskega sadja, med njimi tudi nasade jagod in to kar na hektarju in pol. Zaradi vročine, jagode gojijo v šotorskih tunelih, jih obirajo v zgodnjih jutranjih in dopoldanskih urah ter nato še v poznih popoldanskih in večernih urah. Ker smo trenutno na vrhuncu sezone, na dan naberejo od 700 do 1000 kilogramov jagod, katere nato ponudijo na domžalski in ljubljanski osrednji tržnici. Že vonj njihovih jagod, ko se boste približali stojnici, vas bo prepričal, da gre za prave domače jagode. Ker gre za izredno okusne jagode, so primerne tudi za marmelado, po čemer zelo veliko sprašujejo njihove stranke.

Lahko bi rekli, da bo ta vikend na domžalskem tržnem prostoru praznik jagod, seveda bo temu primerna tudi cena. Za kilogram okusnih domačih jagod boste odšteli 5 evrov, za košarico pa 2,5 evra. V kolikor se boste odločili za nakup večje količine, pa boste za kilo jagod odšteli 4 evre.

Kmetija Škerič je na domžalskem tržnem prostoru postala prava blagovna znamka okusnega domačega sadja, kar se dobro zavedajo njihove stalne stranke, ki jih redno obiskujejo. Če se želite še sami prepričati iz prve roke in prijetno presenetiti svoji brbončice, jih le obiščite na domžalski tržnici ali pa na osrednji ljubljanski tržnici. Pri njih boste dobili okusne in sočne sadeže, v katere boste z veseljem ugriznili.

Miha Ulčar; Foto: Arhiv domžalca

 

Tagi