Konec stavke v Heliosu

Včeraj smo poročali, da so včeraj v jutranjih urah zaposleni v podjetju Helios prekinili delo in pričeli s stavko, saj na bi bili nezadovoljni nad višino napovedanega izplačila božičnice. Po pogajanjih med vodstvom in stavkajočimi zaposlenimi so sklenili dogovor, da bodo izplačali božičnice, ki bodo sestavljene iz fiksnega in variabilnega dela. Fiksni del bo znašal 300 oz. 500 evrov.

»Po nenapovedani stavki, ki je včeraj in danes potekala v Heliosu in so se delavci zbrali z namenom izražanja nezadovoljstva nad višino napovedanega izplačila božičnice, so predstavniki delavcev, sindikatov in vodstva danes prišli do dogovora o višini božičnice,« so v skupni izjavi zapisali vodstvo, zaposleni in predstavniki sindikata.

Dogovorili so se za izplačilo poslovne uspešnosti oziroma božičnice, ki je sestavljena iz fiksnega in variabilnega dela. In sicer, 500 EUR in 300 EUR fiksnega dela, prvi znesek za osnovne bruto plače nižje od 1500 EUR, drugi za plače višje od tega zneska. Tema zneskoma se za vsakega zaposlenega doda še variabilni del v višini 1,5% letne plače posameznega zaposlenega.

»Dogovor je bil sprejet z vseh strani in v vseh podjetjih, zaposleni pa se po sprejetem dogovoru vračajo k delu, tako da podjetja normalno poslujejo dalje,« so še zapisali v skupni izjavi.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: arhiv Domžalca
Tagi