Ključ je v personalizaciji – podarite poslovno darilo, ki ne bo ostalo v predalu!

Konec leta je idealen čas za izkazovanje majhnih in velikih pozornosti zaposlenim, poslovnim partnerjem ter navsezadnje tudi zvestim kupcem. S poslovnim darilom vsem njim pokažete, da cenite njihov čas in trud ali zaupanje ter da jih obravnavate kot nekoga, ki pomembno prispeva k uspehu vašega podjetja, s tem pa tudi k vaši (osebni) zmagi.

Ker pa poslovna darila vendar niso le znak hvaležnosti oziroma zahvala, z njihovo premišljeno izbiro – poleg tega da nekomu na obraz narišete nasmeh – naredite dobro marketinško potezo, saj statistični rezultati potrjujejo, da:

→ obstajajo veliko večje možnosti za nakup izdelka ali naročilo storitev pri podjetju, s strani katerega smo prejeli poslovno darilo (83 %),

→ imamo o podjetju, od katerega smo dobili poslovno darilo, četudi z njim še nismo sodelovali, dobro mnenje (82 %), in

→ da večina nas po prejemu poslovnega darila obišče spletno stran podjetja, in sicer z enim samim namenom: pobliže se seznaniti z delovanjem podjetja ter njegovimi izdelki ali storitvami (79 %).

Magma poslovna darila d.o.o., podjetje, specializirano za kataloško in spletno prodajo promocijskih ter poslovnih daril, se vsega naštetega še kako zaveda, zaradi česar svojim strankam svetuje, da še pred naročilom kar se da temeljito premislijo o vrsti darila.

Nihče si namreč ne želi podariti izdelka, ki ga prejemnik ne bo uporabljal, saj bi to pomenilo, da poslovno darilo ne bo imelo možnosti izpolniti nobenega od svojih številnih namenov, med katere sodijo:

  • izboljšati odnose z že obstoječimi strankami (ali zaposlenimi, poslovnimi partnerji),

  • pridobiti nove stranke,

  • povečati prepoznavnost blagovne znamke, podjetja, izdelkov in storitev,

  • pospešiti prodajo ter

  • vzpostaviti komunikacijo z javnostjo.

Da bi to dosegli, je najbolje, da so poslovna darila personalizirana glede na panogo, znotraj katere delujete oziroma glede na panogo, znotraj katere delujejo vaši poslovni partnerji, ali povsem splošna, da jih uporablja malodane vsak med nami.

Za slednja denimo veljajo rokovniki (če gre za pisarniške delavce), svinčniki, skodelice ali flaške (posebej priročne za tiste, ki vršijo dostavo, šoferje, skladiščnike), majice, dežniki, vrečke iz blaga in številne druge malenkosti, brez katerih si dandanes težko zamišljamo tako vsakdanje življenje kot službeno okolje.

Poleg uporabnih izdelkov najboljši vtis naredijo eko poslovna darila

Skrb za okolje bi danes morala biti odgovornost vseh nas, začne pa se pri vsakem posamezniku. Natanko zato boste, ob samem zgledu, ki ga dajete s svojim obnašanjem in ravnanjem tekom celega leta, največji vtis naredili, če podarite poslovna darila, proizvedena na okolju prijazen način.

Mednje sodijo darila, izdelana iz recikliranih ali biološko razgradljivih materialov in tista z oznako trajnosti, ki označuje izdelke, proizvedene z nizkimi emisijami ogljikovega dioksida.

Glede na to, da je namen poslovnih daril v večini primerov (dolgo)trajnejša uporaba, z okolju prijaznimi darili seveda že v procesu izdelave omejite ogljični odtis in število odpadkov, nadalje pa zmanjšate uporabo izdelkov za izključno enkratno uporabo ter se hkrati pokažete kot družbeno odgovorno podjetje, ki ne beži pred težavami.

Z drugimi besedami: postanete partner, vreden zaupanja.

Med prodajnimi izdelki kataloške in spletne trgovine Magma poslovna darila, znane po obstojnem ter kakovostnem tisku, vezenju in gravuri, je mogoče najti okoli dva tisoč takšnih, ki so stalno na zalogi, njihov ogled pa je možen v razstavni sobi v Celju, kjer ima podjetje, katerega prednost je, da vsako naročilo pred izvedbo pošlje v potrditev, skladišče.

Pri tem številni izdelki veljajo za eko poslovna darila, saj so izdelani iz katerega od okolju prijaznih materialov, natančneje predstavljenih v nadaljevanju.

  • Papir | Odgovorno pridobljen papir ne povzroča krčenja gozdov, medtem ko darila, izdelana iz recikliranega papirja, zmanjšajo število odpadkov oziroma odpadnemu papirju vdahnejo novo življenje.

Najpogostejša poslovna darila, izdelana iz papirja: rokovniki, beležke, vrečke, kemični svinčniki …

  • RPET | Oznaka potrjuje, da je izdelek narejen iz reciklirane plastike, nahaja pa se na plastični embalaži za enkratno uporabo.

Najpogostejša poslovna darila z oznako RPET: pisala, vrečke, flaške, nahrbtniki, dežniki, odeje, tehnični pripomočki …

  • Ekološki bombaž, juta, konoplja | Ekološki bombaž predstavlja alternativo navadnemu bombažu, juta in konoplja pa veljata za obnovljiva, biološko razgradljiva, a vendar trpežna materiala z majhnim vplivom na okolje. Vsi trije so pridobljeni brez uporabe škodljivih kemikalij, zaradi česar ne onesnažujejo ne vode ne zemlje.

Najpogostejša poslovna darila, izdelana iz ekološkega bombaža, jute in konoplje: majice, vrečke iz blaga, torbe, brisače …

  • Steklo | Edini material, ki ga je mogoče v celoti reciklirati, in to brez najmanjše izgube čistosti ali kakovosti. Je okolju prijazen, trpežen in netoksičen.

Najpogostejša poslovna darila, izdelana iz stekla: stekleničke, kuhinjski pripomočki …

  • Bambus | Ker bambus raste izredno hitro, predstavlja alternativo drugim lesenim izdelkom, toliko bolj zaradi minimalne količine vode in pesticidov, ki ju zahteva njegova vzgoja.

Najpogostejša poslovna darila, izdelana iz bambusa: svinčniki, beležke, kuhinjski pripomočki, izdelki za osebno nego, ohišja tehnoloških izdelkov …

  • Pluta | Material, pridobljen iz drevesnega lubja, ki se obnovi v obdobju devetih do dvanajstih let, je biološko razgradljiv in prispeva k manjši količini odpadkov ter manjšemu ogljičnemu odtisu, saj je pluto mogoče reciklirati. Poleg tega za njeno pridelavo niso potrebne nikakršne kemikalije, zato je v povezavi z njo mogoče govoriti o trajnosti pridelavi.

Najpogostejša poslovna darila, izdelana iz plute: kuhinjski pripomočki, izdelki za osebno nego, flaške, obeski, beležke …

  • Pšenična slama | Gre za material, ki dopolnjuje plastiko oziroma predstavlja njeno ekološko alternativo. Pšenična slama sodi med stranske produkte kmetovanja, kar jo že samo po sebi uvršča med odpadke, a je to z njeno nadaljnjo uporabo mogoče spremeniti.

Najpogostejša poslovna darila, izdelana iz pšenične slame: kemični svinčniki, obeski, tehnološki izdelki …

V bogati ponudbi podjetja Magma poslovna darila najdete vse njih, zato naj vas pri izbiri vodi predvsem misel, da, če je darilo izbrano pravilno, kar 47 % prejemnikov poslovno darilo uporablja najmanj eno leto po prejemu.

Postavite se torej v vlogo tistega, ki bo poslovno darilo prejel, premislite, kaj je tisto, kar resnično potrebuje, da bi bil na svojem delovnem mestu ali v zasebnem življenju še uspešnejši, kaj pa tisto, kar najbolje odraža poslanstvo vašega podjetja. Na ta način izbrano poslovno darilo bo namreč gotovo pravo darilo.

Naročnik oglasa: Magma poslovna darila d.o.o.

Tagi