Kako izbrati perfektno klimatsko napravo za vaš dom

Pri opremljanju stanovanja in hiše, predvsem sedaj, po nekaj popolnih zaprtjih javnega življenja in nekaj karantenah, smo ugotovili, da je eden od ključnih elementov ustrezno zračenje ter temperatura v prostoru. Za ustrezno zračnost prostorov lahko poskrbimo z ustreznimi okni ter zunanjimi vrati, za ohranjanje idealne temperature pa se lahko zanesemo na izolacijo ter grelne in hladilne naprave. Na srečo pa obstaja dokaj enostavna rešitev, ki jo ponujajo klimatske naprave.

Klimatske naprave namreč omogočajo, da s pomočjo nekaj gumbov poskrbimo za idealne pogoje v našem stanovanju ali hiši. Brez večjih težav bodo klimatske naprave poskrbele za ustrezno temperaturo v prostoru, za idealno vlago ter primeren ambient. Sedaj pa se boste kakopak vprašali kaj odlikuje vrhunsko klimo in katero naj izberem. Brez skrbi, posebej za avs smo pripravili kratek članek, ki bo skušal poskrbeti za čim lažjo odločitev pred izbiro nove klimatske naprave.

Poznamo več tipov klimatske naprave, ki se med seboj razlikujejo glede na značilnosti in način delovanja. Poznamo na primer vgradne klimatske naprave. Te so običajno dražje in primernejše za hlajenje ali gretje velikih prostorov. Običajno jih najdemo v poslovnih prostorih, kjer je sila pomembno, da tudi v ekstremnih zunanjih temperaturah ohranjamo primeren ambient za delo v notranjih prostorih.

Naslednji tip, ki je tudi najbolj razširjen, je stenski tip klimatske naprave. Ta je, kakor že samo ime pove, nameščen na steno. Te klimatske naprave najdemo skoraj v vsakem domu. Dovolj je, da pogledamo katero od večstanovanjskih stavb, kjer lahko naštejemo ogromno število zunanjih enot na balkonih in pod okni posameznih apartmajev. Stenski tip je idealen za vse, ki bi radi shladili ali ogreli vse prostore le s pomočjo ene notranje enote.

V kolikor živite v večjem stanovanju je skoraj nujno, da se poslužite split klimatske naprave. Ta tip ima namreč vsaj dve notranje enote, določene split klimatske naprave se ponašajo tudi s štirimi notranjimi enotami. Z njihovo pomočjo boste brez težav ogreli vse prostore. Ta tip je primernejši za vse, ki imate veliko stanovanje ali hišo, ki je ne bi mogli ogreti ali shladiti s pomočjo ene notranje enote. Poglavitno slabost split klimatske naprave predstavlja dejstvo, da je cena nekajkrat višja od običajne stenske klimatske naprave.

Za vse, ki bi radi poleti svoje stanovanje ustrezno ohladili, pozimi pa primerno pogreli, obstaja tudi cenejša rešitev v obliki mobilne klimatske naprave. Pri tej je super, ker jo lahko premaknete v določen prostor in v njem v nekaj trenutkih dosežete idealno temperaturo. Ne le to, tudi cena je v primerjavi s stenskimi napravami sila ugodna in primerna za dobesedno vsak žep. Med glavne slabosti sodi na primer dejstvo, da je ta tip klimatske naprave manj močen, zato boste potrebovali veliko več časa, da boste shladili ali ogreli prostor. Poleg tega pa je običajno tudi energetski razred tovrstne naprave nižji oziroma slabši v primerjavi s stenskimi ali split rešitvami.

Klimatske naprave so velik porabnik električne energije, zato je pametno, da pred nakupom preverite energetski razred. Najboljše naprave se odlikujejo z izvrstnim A in trojnim plusom, ampak te klimatske naprave so običajno nekoliko dražje od klim, ki ne dosegajo tega razreda. A tukaj gre za majhno razliko, ki jo boste brez večjih težav hitro pokrili z nižjimi zneski na položnicah za električno energijo. Najboljši nasvet, ki vam ga tukaj lahko damo je, da se izogibajte vsem napravam, ki ne dosegajo vsaj A plus razreda.

Med pomembne lastnosti, ki jih enostavno morate imeti, sodi tudi možnost oddaljenega upravljanja s klimo. Najboljše klimatske naprave namreč omogočajo, da z njimi upravljate s pomočjo pametnega telefona preko brezžičnega omrežja. Mar je še kaj bolj prijetnega, kot, da se iz službe ali potovanja vrnete v dom, ki ima primerno temperaturo. To lahko regulirate s pomočjo številnih aplikacij, ki so jih razvili proizvajalci klimatskih naprav.

Če potrebujete še nasvet kje kupiti najboljše klimatske naprave, dovolite, da vam podamo še droben nasvet. Najboljše cene in največjo ponudbo lahko najdete na spletnem mestu ceneje.si. Tam boste lahko s pomočjo filtrov izluščili idealno klimatsko napravo za vaš dom. Tako se boste lahko greli in hladili po najboljši ceni.

Naročnik oglasa: eVisions Advertising s.r.o.

 

Tagi