Kaj naj prinesejo dobri možje malčkom

Ja, seveda vemo, da je komaj oktober, ampak čas beži in letos si pa res ne smete privoščiti nakupovanja daril za Miklavža, Božička ali Dedka mraza v zadnjem trenutku. V resnici sploh ne vemo, kaj in kako bomo lahko kupovali, bodo nakupovalni centri odprti ali ne … Zato je najbolje, da za darila poskrbite že sedaj, potem pa jih dobro skrijete v omaro, kjer počakajo na december. Vi boste bolje spali, pa še dovolj časa boste imeli, da resnično poiščete najboljše darilo.

Koliko naj darilo stane

Vrednost darila je vedno problem, otroci in malčki bi si želeli čim več, mi pa vemo, da imamo objektivne in subjektivne omejitve. Ne moremo plačati preveč, pa tudi ne smemo, da otrok ne razvadimo. Seveda pa si tudi sami želimo, da bi otroka razveselili z darilom, ki si ga resnično želi.

Raziskave kažejo, da v povprečju za darila porabimo 150 €, vendar je ta številka višja za družine, ki imajo male otroke, kjer so darila res pomembna. Če boste razmislili, boste našli darilo, ki ustreza finančnim zmožnostim in temu, kar si otrok želi.

Lesene igrače so praktično in čudovito darilo

Igrače so vedno dvorezen meč, otroci si jih najbolj želijo, starši pa pogosto rečejo »sej ima že vse«. Na koncu je glavno vodilo to kar si želi otrok, kupimo pa vseeno igračo, ki je kvalitetna in ima didaktično vrednost, če je pa še na dotik prijazna, pa je res super.

Lesene igrače so odlična izbira, saj bodo zdržale dolgo časa (še do naslednjega otroka), po drugi strani pa pomagajo pri tem, da se otrok z njimi res rad igra. Les je prijeten na otip, vzdrži resno igro in je prijetnih barv. Starši so nad njim navdušeni iz istih razlogov, pa še narave ne zapaca kot plastika za tisoče let.

Tako so lesene igrače (najdete jih recimo na www.lesomanija.si) res odlično darilo, ki se ga bodo razveselili tudi tisti, ki se po navadi ne razveselijo igrač.

Katere igrače kupiti

Vse je seveda odvisno od starosti otroka oziroma obdarovanca, vsaka igrača ima označeno starost za katero je primerna.

Pogosto je res pametno, da se držite teh omejitev, res pa je, da starši radi kupijo igračo za kakšno leto starejšega otroka, ker mislijo, da bo otrok s tem hitreje napredoval. To verjetno ni res, kljub temu pa je prav, da otroke spodbujamo k igri tudi z igračami za nekoliko starejše.

Otroci okoli prvega leta se izjemno razveselijo sprehajalcev. To so izjemno koristne igrače, ki jim bodo pomagale pri učenju hoje, so pa vedno narejene tudi tako, da so same po sebi zanimiva igrača. Mi smo izbrali tega sprehajalca, ki je narejen iz lesa, ravno prava mešanica sprehajalca in igrače. Leseni sprehajalci so primerni za uporabo v zaprtem prostoru in zunaj in bodo tako prava opora za malčke.

Izjemno popularne so aktivnostne kocke in drugi aktivnostni liki, primerni so za otroke med 6 meseci in 2 leti. Takšna igrača je precej velika, kar pomeni da se bo otrok lahko igral še nekaj časa, ima pa različne površine in na vsaki svojo igro, torej se bo otrok pogosto vračal k njej, saj mu vsakokrat ponuja drugačno igro. Tule je aktivnostna kocka, ki je nekoliko večja od klasičnih, zato pa je odlično darilo, saj bo res presenečenje izjemno, ko bo takšna kocka sedela pod novoletno jelko. Poglejte si jo tukaj.

Otroci stari dve leti želijo pisati in risati. Črk še nekaj časa ne, ampak ustvarjalnost mora ven in lahko gre na papir ali stene, lahko pa jim omogočimo da rišejo na tablo, podlago, ki jo vedno znova in znova lahko uporabijo. Table so izdelane tako, da so na eni strani črne, za pisanje s kredo, na drugi strani pa bele, za pisanje s flomatstri. Tale nas je navdušila.

Igrače za starejše otroke

Starejši otroci imajo že bolj izoblikovano mnenje o tem kaj in kako si želijo. Pogosto jih navdušijo tehnološke, glasne in svetleče igrače, mi pa jih želimo usmeriti k tistim, ki jih umirjajo in jim sproščajo domišljijo, namesto da delajo vse same.

Lesene igrače za igre vlog so tiste, ki poskrbijo za to, da dajo podlago, na kateri lahko domišljija eksplodira. Tukaj starši najpogosteje kupujejo kuhinje, delovne mize, komplete za kosilo, čajanko ali pa komplete za igro zdravnikov, fotografov in še kaj. Vse skupaj najdete na povezavi tukaj, mene pa osebno najbolj vleče kuhinja, taka prava, iz lesa, je vredna svojega denarja.

Lesomanijo.si lahko spremljate tudi preko Facebook strani in Instagram profila.

Naročnik oglasa: SEOS GROUP d.o.o.

 

Tagi