Izberite primerno odejo za hladnejše dni!

Dolgoročne vremenske napovedi se še nikoli niso tako hitro spreminjale kakor letos, ko nas te zaradi energetske krize tudi najbolj zanimajo. Sicer pa tako nikoli niso veljale za prav zanesljive, zato je najbolje, da se na zimo kar se da pripravimo in pravočasno poskrbimo, da bomo na toplem vse do pomladi.

Kajti oktober je res bil nenavadno topel, prav tako pričetek novembra, težko pa je pričakovati, da bodo takšni tudi najbolj hladni meseci v letu: december, januar in februar.

Poleg ogrevanja, se kot najboljša rešitev zdijo nakup udobne, debele odeje in vedno polna termovka vročega čaja ter, seveda, dobra knjiga, družabne igre in družba, ob kateri nam zaigra srce.

Tovrstno razmišljanje v resnici ni novo. Skromnost v smislu (energetske) neodvisnosti usmerja vse ljubitelje narave, ki svoj prosti čas pogosto preživljajo v odročnih krajih, kroji pa tudi ponudbo podjetja Odeja Škofja Loka, vodilnega slovenskega proizvajalca prešitih tekstilnih izdelkov, namenjenih tako opremi postelje kot ostalih bivalnih prostorov.

Odeja Škofja Loka – skoraj stoletna tradicija toplega doma

Priznana blagovna znamka Odeja Škofja Loka neprekinjeno deluje že od leta 1932, čeprav je Rado Thaler že pet let prej organiziral prvo ročno izdelovanje prešitih odej in na ta način razširil ponudbo svoje trgovine.

Baraka, v kateri so se prva leta zbirale najete delavke, je čez čas postala obrtna dejavnost, delovala pa je vse do konca druge svetovne vojne, ko je vodenje prešlo v državno upravljanje.

Sledilo je obdobje razvoja, napredka in vlaganja v širitev, kar je nazadnje pripeljalo do izgradnje nove tovarne ter investiranja v naprednejšo strojno opremo.

Prav slednje je po osamosvojitvi, ko se je podjetje privatiziralo in formalno preoblikovalo v delniško družbo, pripeljalo do pridobitve mednarodnega certifikata ter poslovanja, skladnega z mednarodnimi standardi ISO 9001, pa tudi razvojne inovativnosti, proizvodnje novih izdelkov in višje produktivnosti.

Dandanes blagovno znamko Odeja Škofja Loka odlikujejo lasten razvoj in proizvodnja, vrhunska izdelava ter izbira najkakovostnejših, naravi in ljudem prijaznih materialov.

Odeja Škofja Loka skozi čas

1927 → pričetek ročnega izdelovanja prešitih odej
1932 → registracija obrtne dejavnosti
1945 → prehod na državno upravljanje podjetja
1973 → odprtje nove tovarne
1991 → privatizacija in prehod na delniško družbo
1998 → prehod na poslovanje v skladu z mednarodnimi standardi ISO 9001 in pridobitev certifikata kakovosti (Öko-Tex)

Kakšno odejo izbrati za hladne zimske dni?

Ker odeja pomembno vpliva na kakovost spanca, je treba izbiro materiala prilagoditi osebnim potrebam (in navadam) in prostoru. Pri odločanju velja upoštevati več vidikov, med drugim dejstvo, ali se med spanjem potimo, ali sodimo v skupino alergikov ali astmatikov, kako pogostokrat nas zebe, pa tudi, kakšna je temperatura spalnice.

Za lažjo usmeritev Odeja Škofja Loka ponuja tri različne toplote odej: Light, namenjene toplejšim nočem, Medium, primerne za v zimskem času ogrevane prostore in za prehodna obdobja, ter Extra, zelo tople odeje, izdelane z mislijo na hladne, neogrevane prostore.

Zimske odeje

Zimski čas narekuje izbiro odeje z visokim izolativnim učinkom, denimo volnene odeje. Volna kot naravni material je odličen izolator, ki učinkovito regulira toploto in odvaja telesno vlago v prostor, s čimer preprečuje prekomerno potenje ter pozimi greje, poleti pa hladi. Volnene odeje so najpogosteje polnjene z ovčjo volno, a med priljubljene materiale sodita tudi kamelja in merino volna.

Med bogato ponudbo blagovne znamke Odeja Škofja Loka je mogoče izbirati med:

  • izredno toplo odejo, polnjeno z merino volno (Odeja Merinofil Extra),
  • srednje toplo, dvojno odejo, namenjeno vsem letnim časom, polnjeno z merino volno in bombažem (Odeja Naturfil Double),
  • srednje toplo, vsem letnim časom primerno odejo, izdelano iz 100 % organskega bombaža in ovčje volne (Odeja Organic Double),
  • srednje toplo odejo, polnjeno z volno alpake,
  • srednje toplo odejo, polnjeno s kašmirjem,
  • odejo, polnjeno z dlako mongolske kamele in drugimi.

Poleg volnenega polnila sta za zimo primerna tudi gosji puh in perje, oba mehka na otip, a lahka ter topla. Ker se mehak puh ujame v zračne žepke polnila, medtem ko trše perje temu daje podporo in strukturo, sta idealna za prešite zimske odeje, med katere sodijo:

  • topla odeja Dreamfil polnila (Odeja Inlet Dreamfil Extra),
  • topla odeja merino polnila (Odeja Merinofil Extra),
  • topla odeja, polnjena s puhom in perjem ter lanom (Odeja Downfil Extra),
  • topla odeja, polnjena z mikrotkaninami (Odeja Supersoft Extra),
  • izjemno topla odeja, primerna za zelo hladne noči (Primar Extra Odeja),
  • odeja, polnjena z dlako mongolske kamele,
  • odeja, posebej izdelana z mislijo na ženske (Odeja Eva Extra) in druge.

Ker telo med spanjem proizvede manj toplote kakor med dnevnimi aktivnostmi in so mišice sproščene (velja tudi za čas počitka, ne le spanca), za uravnavanje telesne temperature skrbi prav odeja. V Sloveniji že tradicionalno vezana na preverjeno, kakovosti zavezano znamko Odeja Škofja Loka.

Naročnik oglasa: ODEJA d.o.o.

 

Tagi