Energija sonca, zemlje in zraka naj poskrbi za toplejši in cenejši dom

S kombinacijo sončne elektrarne in toplotne črpalke lahko namreč precej prihranite pri stroških vašega gospodinjstva. Tako lahko za toplino doma poskrbite s toplotno črpalko, ki za delovanje uporablja zrak, zemljo ali vodo, energijo pa ji lahko dovaja lastna sončna elektrarna, nameščena na vaši strehi, ki jo napaja moč sončnih žarkov.

Toplotna črpalka, ki greje vaš dom

Toplotna črpalka je učinkovit vir ogrevanja prostorov in sanitarne vode, saj za svoje delovanje uporablja naravne vire – zrak, zemljo ali vodo – in tako zagotavlja stroškovno učinkovito rešitev za toplino doma.

Investicija v toplotno črpalko se tako več kot splača, saj lahko z njo stroške ogrevanja znatno znižate. Tudi njen nakup je prijaznejši, kot se morda zdi na prvi pogled. Čeprav je začetna investicija v toplotno črpalko visoka, jo lahko namreč znižate s subvencijo Eko sklada. Za ogrevalno toplotno črpalko lahko tako pridobite nepovratno finančno spodbudo, nakup pa bo še lažji, če izberete pravega ponudnika.

V Petrolu strankam pomagajo s svetovanjem, dostavo, montažo in vzdrževanjem, pa tudi z ugodnim financiranjem – toplotna črpalka je tako lahko vaša brez pologa in obresti, do 5 let. Petrol bo tu za vas tokom celotnega postopka nakupa, tudi ko gre za pridobivanje subvencije Eko sklada.

Sončna elektrarna, ki napaja toplotno črpalko (in druge naprave)

Še dodaten prihranek pa dosežete, če vašo novo toplotno črpalko napaja lastna električna energija, pridobljena iz sončne elektrarne nameščene na strehi vaše hiše. Tako boste namreč pridobili lasten vir energije za toplotno črpalko pa tudi ua klimatsko napravo, hladilnik, pralni stroj in celo avto. In čeprav se zdi investicija v fotovoltaične panele na prvi pogled visoka, boste v tridesetih letih, kolikor znaša življenjska doba sončne elektrarne, lahko znatno prihranili.

Nakup okolju prijazne solarne energije bo lažji, če izberete pravega ponudnika.

Pri Petrolu boste, na primer, celotno investicijo odplačali že v sedmih letih, z brezobrestnim financiranjem brez pologa. Še več, vaša rešitev bo izdelana na ključ. V Petrolu si bodo tako ogledali in izmerili vaš objekt, pripravili ponudbo, pridobili in uredili potrebna soglasja, pa tudi uredili vso potrebno dokumentacijo. Na pomoč vam priskočijo tudi pri izpolnjevanju vlog za nepovratno subvencijo Eko sklada, ki bo ceno nakupa sončne elektrarne še znižala.

Naročnik oglasa: Petrol d.d.

 

Tagi