DHL Express Slovenija na Brniku gradi nov logistični center

DHL Express Slovenija je uradno napovedal začetek gradnje novega logističnega centra na Brniku. Gradnjo, ki se je pričela v sredo, 3. aprila 2024, so na Brniku odprli s slovesnostjo, na kateri so se zbrali vsi pomembni deležniki projekta.

Skupna naložba DHL Expressa v nov objekt znaša 21 milijonov evrov. Objekt, katerega bo zgradilo podjetje GIC gradnje, d.o.o., bo obsegal 8.400 bruto kvadratnih metrov, avtomatiziran sistem razvrščanja pa bo lahko obdelal približno 3.500 paketov na uro. Objekt bo imel novo lokacijo na zemljišču, ki ga je najel od upravljalca Fraport Slovenija, d.o.o..

“Začetek gradnje logističnega centra predstavlja mejnik za naše podjetje. Naš trenutni logistični center ne more slediti rasti obsega uvoza in izvoza glede na trenutne trende digitalizacije in globalizacije. Ta projekt ne krepi le naše operativne zmogljivosti, ampak tudi poudarja našo zavezanost k trajnostnemu razvoju in odgovornemu poslovanju,” je dejal direktor podjetja Matjaž Sirk.

Simon Bizjak, vodja projekta pa dodaja: “Nov terminal bo za našo operativo ogromna pridobitev in velika sprememba. Ročno sortiranje pošiljk bo zamenjal sodoben sortirni sistem. Čas potreben za razvrščanje pošiljk v uvozu in izvozu bo krajši, kar pomeni tudi boljšo storitev za naše stranke. Sodobna oprema in ergonomsko zasnovana delovna mesta pomenijo tudi boljše delovne pogoje za naše zaposlene. “

Novi logistični center, katerega gradnja bo zaključena predvidoma naslednje leto, bo v svoje prostore sprejel 190 zaposlenih. Na voljo bosta dva t.i. PUD-a (prevzem in dostava), ki bosta skupaj lahko sprejela 40 dostavnih vozil, z možnostjo njune razširitve na 20 dodatnih dostavnih vozil.

Posebno pozornost pri gradnji je DHL Express Slovenija namenil tudi energetsko varčnim materialom in tehnologijam. Gre namreč za ogljično nevtralni objekt, ki ga bo z elektriko oskrbovala sončna elektrarna, s toploto pa toplotna črpalka. Poleg tega bo opremljen s sistemom za zbiranje deževnice in pametnimi instalacijami za učinkovito uporabo tehnologije.

Na voljo bo tudi 40 polnilnih enot za dostavna e-vozila. V skladu z varnostnimi standardi Združenja za zaščito transportiranih sredstev (TAPA) bo objekt prejel tudi certifikat razreda A TAPA, ki je svetovno priznan kot najvišji varnostni standard za letalski tovorni promet.

Nastajajoči logistični center predstavlja pomembno prednost za različne deležnike, ne le za DHL Express omrežje, temveč tudi za Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana, Slovenijo in vse tiste, ki želijo zanesljivo pošiljati in prejemati nujne pošiljke po vsem svetu. Z novim logističnim centrom postavlja DHL visoke standarde v logistiki in trajnostnem razvoju.

Avtor: DHL Ekspres Slovenija; Foto: DHL Ekspres Slovenija

 

Tagi