Dan odprtih vrat Inštituta za mikrobiološke znanosti in tehnologije

Danes je v hotelu Ambient v Domžalah potekal Dan odprtih vrat Inštituta za mikrobiološke znanosti in tehnologije (IMZT). To je edini zasebni znanstveno-raziskovalni inštitut v Sloveniji s področja mikrobiološke znanosti. Njihovo poslanstvo je reševanje temeljnih znanstvenih vprašanj in prenos inovativnih modelov v uporabne rešitve in s tem prispevati h konkurenčnosti Slovenije v globalnem svetu.

Po pozdravnem nagovoru direktorja inštituta, Blaža Petriča je zbrane goste nagovoril župan Občine Domžale Toni Dragar, ki je v svojem govoru inštitutu izrekel dobrodošlico, predstavil občino Domžale in poudaril, da tovrstna dejavnost predstavlja dodano vrednost k razvoju znanosti, lokalnega gospodarstva in globalnemu uspehu.

»V Občini Domžale prepoznavamo pomen znanosti in tehnološkega razvoja, saj verjamemo, da sredstva porabljena v ta namen, niso strošek, temveč ključna investicija v razvoj države in gospodarstva«, je še dodal župan Toni Dragar.

Poleg župana sta bila slavnostna govornika tudi dr. Aleš Mihelič, sekretar direktorata za podjetništvo, konkurenčnost in tehnologijo in dr. Stojan Sorčan, generalni direktor Direktorata za visoko šolstvo. Na dnevu odprtih vrat so predstavili znanstvene raziskave potom aplikativnega razvoja za zdravo in daljše življenje. Odgovorili na vprašanje, kako z znanostjo do konkurenčnosti gospodarstva in zagotavljanja trajnostne rasti. Sledil je tudi ogled laboratorijev in debata okrogle mize z naslovom Mikrobi: majhni organizmi, veliki izzivi.

Avtor: Občina Domžale; Foto: Občina Domžale
Tagi