Atelje domžalskega serviserja pihal Dejana Kovača na novi lokaciji

Domžalski mojster servisiranja pihal Dejan Kovač, ki je imel svoj atelje dobrih dvanajst let na Ljubljanski cesti v Domžalah, se je preselil na novo lokacijo in sicer na Tabor 2 v Domžalah.

Nova lokacija Dejanovega Ateljeja, ki je od stare lokacije oddaljena samo 250 metrov, se nahaja v neposredni bližini gasilskega doma v Stobu.

Trenutno sicer deluje omejeno in po priporočilih NIJZ-a. Za vse dodatne informacije vam je Dejan na voljo na telefonski številki 040 356 536, e-naslovu kovacdejanservis@gmail.com. Več informacij najdete na spletni strani podjetja, spremljate pa ga lahko tudi preko Facebook strani.

V Sloveniji lahko serviserje pihal preštejemo na prste. Eden izmed mojstrov je Dejan Kovač iz Domžal, ki je specializiran za servisiranje vseh vrst pihal. Za takšno delo moraš imeti v prvi vrsti občutek za tehniko in lastnosti natančnega človeka. Potem sta tu še izostren smisel za estetiko in ljubezen do glasbe. Če je to povezano še z dobrim posluhom, ki ga Dejanu ne manjka, saj je glasbenik, je toliko bolje. Pred dvema letoma, ko smo ga obiskali v njegovem ateljeju, nam je povedal, da je vsak instrument, ki ga vzame v roke, zgodba zase, unikaten, vsak ima enako mehaniko, a samosvojo barvo zvoka, ki mu jo mora vrniti. In to mu odlično uspeva.

Pogovor z Dejanom, ki je nastal pred dvemi leti, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Miha Ulčar; Foto: Servis pihal, Kovač Dejan s.p.

Tagi