5 uporabnih promocijskih daril za vaše podjetje

Prepoznavnost podjetja je ključnega pomena za čim večjo konkurenčnost na trgu. Eden od zelo preprostih načinov, kako lahko promovirate svojo blagovno znamko, je tudi s pomočjo promocijskih daril.

Promocijska darila so odličen način, kako lahko na popolnoma neopazen način vstopite v življenje vaših strank. Gre za enega od najbolj cenovno ugodnih marketinških orodij, katerega namen je predstaviti vaše podjetje in pokazati prednosti vaše blagovne znamke.

Kako izbrati primerno promocijsko darilo?

Kakšno promocijsko darilo boste izbrali, je odvisno od tega, kako velik proračun imate temu namenjen, in seveda, komu boste promocijsko darilo podarili.

Promocijsko darilo, ki ga boste izročili vašim potrošnikom pač ne more biti enako tistemu, ki je namenjeno vašemu poslovnemu partnerju.

Pri promociji podjetja se je najprej potrebno vživeti v stranko. Ne zgodi se ravno vsak dan, da dobimo nekaj lepega zastonj. Zato ni potrebno, da je promocijsko darilo veliko in drago, vendar je bolj pomembno to, da je uporabno.

Da bo izbira lažja, smo za vas pripravili 5 uporabnih idej.

Vžigalniki

Vžigalniki so med najpogostejšimi promocijskimi darili, ki jih za promocijo uporabljajo številna podjetja. So zelo dostopni, priročni in majhni, zato so primerni tako za večje naklade kot tudi bolj za namenska darila.

Čeprav bi si marsikdo mislil, da so vžigalniki primerni le za kadilce, pa temu ni tako. Izbirate lahko med tradicionalnimi vžigalniki z možnostjo polnjenja ali brez, vžigalniki za sveče ali kurišča, lahko pa izberete bolj prefinjene kovinske modele z bencinskim polnjenjem.

Vsi vžigalniki so na voljo v različnih barvnih kombinacijah, zato bodo zagotovo jasno izražali poslanstvo vaše blagovne znamke.

Koledarji

Koledarji so promocijsko darilo, ki je uporabno vse dni v letu. Če boste nanje natisnili logotip podjetja in kontaktne podatke, boste z njimi vaše stranke z vsakim dnem znova spomnili na vaše podjetje in njegovo poslanstvo.

Koledarji so med najbolj priljubljenimi promocijskimi darili tudi zato, ker je njihova ponudba zelo široka.

Na voljo so vam:

  • namizni koledarji, ki so namenjeni postavitvi na mizo in običajno vsebujejo tudi preglednico za vpisovanje tekočih obveznosti;
  • stenski slikovni koledarji, ki so namenjeni obešanju na steno in so z atraktivnimi fotografijami lahko lep okras pisarne;
  • stenski poslovni koledarji, ki so namenjeni v poslovne namene;
  • setveni koledarji, ki so idealni za vse ljubitelje vrtnarjenja, ker vsebujejo informacije o tem, kdaj je najbolj primeren čas za setev določenih rastlin.

Ovratni trakovi

Ovratni trakovi niso le uporabno promocijsko darilo, ampak se ga bodo razveselili tudi številni zbiratelji. Izbirate lahko med različnimi barvami, dolžinami in širinami trakov, ter različnimi nastavki na traku. Nanje lahko natisnete ime podjetja, njegov logotip, spletno stran in še mnogo drugega.

Če boste ovratni trak podarili kot promocijsko darilo, je velika verjetnost, da ga bo prejemnik tudi uporabljal, saj so že sami po sebi izjemno praktični.

Nanje lahko obesimo ključe, lahko se ga uporablja kot nosilec za telefon ali pa se ga uporabi zgolj za identifikacijo.

Rokovniki

Kljub razvoju sodobne tehnologije je zmotno prepričanje, da ljudje danes ne uporabljajo več rokovnikov. Rokovniki so bili in bodo še naprej izjemno uporabno in zaželeno promocijsko darilo, saj še vedno obstaja ogromno ljudi, ki si beležijo svoje obveznosti in druge pomembnejše zaznamke na papir.

Lahko bi rekli, da je rokovnik nujna oprema vsakega podjetnika, zato je to odlično promocijsko darilo za vašega poslovnega partnerja. Prav tako pa rokovnike uporabljajo tudi trgovci, študenti in dijaki, zato so vedno široko uporabno promocijsko darilo.

Izbira rokovnikov je prav tako zelo pestra. Poleg tega, da lahko izbirate med različnimi velikostmi, slogi in barvami, pa lahko nanje natisnete ime podjetja ali katerekoli druge pomembnejše informacije, ki so ključnega pomena za večjo prepoznavnost.

Skodelice

Še eno izjemno uporabno promocijsko darilo so skodelice, na katere lahko natisnete logotip svojega podjetja ali slogan. Kategorija skodelic je tako široka, da so vam na voljo v različnih dimenzijah, stilih, barvah in materialih.

Izbirate lahko tudi med skodelicami za kavo ali čaj, lončenimi, termičnimi, keramičnimi in številnimi drugimi skodelicami.

Zaradi pestre ponudbe, ugodne cene in njihove uporabnosti, so skodelice odlično promocijsko darilo. Ker pa imajo veliko površino za tisk, pa vam nudijo ogromno različnih možnosti, kako na najboljši način predstaviti svoje podjetje.

Verjemite, ko boste vašemu poslovnemu partnerju, strankam ali potrošnikom podarili uporabno promocijsko darilo, si boste s tem dodatno dvignili ugled in vrednost vaše blagovne znamke. Zato ne pozabite! Pri izbiri daril se vedno postavite v kožo prejemnika in izbira bo bistveno lažja.

Naročnik oglasa: Magma poslovna darila, d.o.o.

 

Tagi