3 razlogi, zakaj izbrati kavomat na kapsule

Pri nakupu aparata za kavo se vsakdo sreča z vprašanjem, kakšen tip avtomata za kavo kupiti. Poznamo namreč več različnih vrst kavnih aparatov. Najbolj uveljavljeni in razširjeni so klasični oz. ročni espresso avtomati z ročko v katero damo kavo. Nekoliko nadgrajena verzija teh avtomatov za kavo so avtomatski espresso avtomati, ki delujejo na podoben način, le da kavo dozirajo samostojno. Poleg teh pa poznamo še kavne aparate s filtri in pa aparate na kapsule.

Poglejmo si, katere so glavne prednosti kavnih aparatov na kapsule.

Enostavna priprava kave

Aparat na kapsule omogoča izredno preprosto pripravo kave. Vanj vstavimo kavno kapsulo in pritisnemo na enega od dveh gumbov za doziranje kave. Ta nam omogočata, da izberemo krajšo ali daljšo kavo. Kapsula po priprave pade v košarico, ki jo na vsake toliko izpraznimo. To je vse.

Hitra priprava kave

Priprava kave z uporabo aparata na kapsule je zelo hitra. Omenjen postopek traja le nekaj sekund in ne zahteva naše pozornosti. Zgolj pristavimo šalico, vstavimo kapsulo in pritisnemo na gumb. V nekaj sekundah je okusna kava že pripravljena.

Čistost priprave

Ker kavni aparati na kapsule od nas ne zahtevajo da doziramo kavo v ročko, je postopek zelo čist. Kava je namreč v kapsuli. Zato ni potrebno brisanje in čiščenje po priprave, kava se namreč ne raztresa. Kavni aparat na kapsule je tako odlična rešitev za uporabo v pisarni ali pa doma, ko s pripravo ne želimo izgubljati časa. Tudi čiščenje aparata na kapsule je zelo enostavno in je potrebno na vsakih 300 pripravljenih kavic.

Povzetek

V kolikor iščete aparat s katerim ne boste imeli dodatnega dela, zasede malo prostora in omogoča popolnoma čisto pripravo kave, je aparat na kapsule prava izbira za vas. Poleg omenjenih prednosti pa naj omenimo, da so tudi cene aparatov na kapsule za kavo zelo dostopne.

Naročnik oglasa: Espresso

 

Tagi