12 dobrih nasvetov pri izbiri sodobne sedežne garniture

Sodobne sedežne garniture so osrednji del vsake prijetno zasnovane dnevne sobe. Gre za pohištveni element, ki je hkrati izraz udobja ter osebnega sloga. Pri nakupu nove sedežne garniture je zato pomembno upoštevati različne dejavnike, ki bodo vplivali na končno izkušnjo ter zadovoljstvo v dnevni sobi. Da je proces izbire tega pomembnega pohištva lažji in gre v pravo smer, je pred nakupom smiselno upoštevati dobre nasvete ter sodobne smernice. Tako bo nova sedežna garnitura pika na i tako dnevnemu prostoru, kakor tudi neskončnemu ugodju v objemu doma.

Sedežna garnitura FEDERIC.

1. Upoštevanje prostorskih značilnosti in omejitev

Pred nakupom sedežne garniture je najprej smiselno natančno izmeriti prostor, kjer bo le-ta stala. Pri tem je poleg upoštevanja dimenzije samega prostora, potrebno pozornost nameniti tudi dostopu do nje, kje so okna in vrata ter kje stoji preostalo pohištvo dnevne sobe.

2 . Izbira ustrezne velikosti

Velikost prostora naj določa končno oziroma ustrezno velikost sedežne garniture. Premajhna ali prevelika garnitura lahko deluje neugodno in vpliva na celotno estetiko ter atmosfero dnevnega prostora.

Sedežna garnitura NOTIE.

3. Udobje in funkcionalnost sta univerzalen ključ

Funkcionalnost in udobje naj bosta pri izbiri sedežne garniture osnovna kriterija. Ogledati si je potrebno več modelov ter si vzeti čas za razmislek o tem, kaj vse vam predstavlja udobje.

4. Trpežni materiali ter skladne barve

Pred nakupom sedežne garniture je dobro tudi razmisliti o materialih, ki bodo najprimernejši glede na želje ter življenjski slog tistega, ki jo bo največ uporabljal. Poleg tega pa naj se barvni odtenek sklada z dekoracijo celotnega prostora oziroma doma.

Sedežna garnitura ANDORA.

5. Prilagodljive možnosti

Razmisliti je potrebno tudi o sedežnih garniturah, ki omogočajo prilagajanje postavitve glede na posameznikove potrebe, želje in zahteve. To je še posebej koristno, če se prostor uporablja za več namenov. Takšne sedežne garniture imajo lahko nastavljiv naslon, dodatna naslonjala za roke, izvlečni predal za shranjevanje vsakdanjih stvari, dodatno ležišče ali kakšno drugo funkcijo.

6. Kakovost je del dolge življenjske dobe

Trajnost in kakovost izdelave sedežne garniture močno vplivata na dolžino njene življenjske dobe. Investicija v kakovostno sedežno garnituro se bo dolgoročno izplačala, saj bo zdržala več let redne in udobne uporabe. Pri tem je pomembno poiskati pravo razmerje med kakovostjo in ceno. Nizkocenovne sedežne garniture še nikoli niso zadovoljile svojih uporabnikov na dolgi rok.

Sedežna garnitura RODRIGO.

7. Ustreza oblika in dizajn

Sodobne sedežne garniture so navadno na voljo v različnih oblikah in slogih. Pravi izbira je navadno tista, ki se najbolj ujema s posameznikovim osebnim okusom ter celotno estetiko doma. Pri tem je potrebno paziti na pravilno zasnovo sedežne garniture, sploh če bo stala v kotu (leva ali desna pozicija).

8. Enostavno čiščenje

Moderne sedežne garniture so zasnovane tako, da jih je enostavno vzdrževati in čistiti. Materiali naj bodo primerni za hitro in enostavno odstranjevanje madežev. Sploh če v domu živijo tudi otroci ali hišni ljubljenčki, je to področje vredno dodatne pozornosti.

Sedežna garnitura LAURENCE.

9. Mnenja in ocene zaupanja vrednega trgovca

Pred končnim nakupom je dobro preveriti mnenja drugih kupcev ter ocene izdelkov. To lahko zagotovi dodatno informacijo o kakovosti in zadovoljstvu drugih strank. Zaupanja vredni trgovci so dobro ocenjeni ter dobro dostopni tudi za vsa vprašanja, nasvete, pripombe ali ideje.

10. Razumna cena

Proračun za nakup sedežne garniture naj bo prilagojen zmožnostim kupca. Sedežna garnitura, ki ima nizko ceno račun slabe kakovosti, seveda ni vredna nakupa. Pri naprednih ponudnikih pohištva obstajajo različne možnosti glede plačevanja (nakup na obroke), zato je dobro izbrati takšnega, ki omogoča nakupe v okviru vaših finančnih zmožnosti.

Sedežna garnitura LAZARO.

11. Garancija in druge ugodnosti

Pred nakupom sedežne garniture ali drugega pohištva je dobro preveriti tudi garancijske pogoje. Zaupanja vreden ponudnik pohištva bo navadno omogočal zamenjavo izdelka v določenem časovnem obdobju, če bi se izkazalo, da vam ne ustreza, prav tako pa bo ponujal tudi garancijo.

12. Sodobno, a na dolgi rok

Čeprav je pomembno, da sedežna garnitura ustreza trenutnim modnim trendom, je pametno izbrati takšno, ki bo ohranila vso privlačnost tudi v prihodnosti. Kombinacija klasičnega in sodobnega sloga je pri tem lahko odlična izbira.

S zadostnim upoštevanjem zgornjih nasvetov si bo vsak, ki kupuje novo sedežno garnituro, zagotovil, da bo le-ta ne le vizualno privlačna, temveč tudi udobna in funkcionalna.

Sedežna garnitura RETRO.

Najlepše in najkakovostnejše sedežne garniture se dobi le na spletu!

Ker je sedežna garnitura osrednji prostor vsakega doma, je zato pomembno, da vsak izbere takšno, ki mu povsem ustreza. Udobje, brezčasen slog ter funkcionalnost so pri tem potrebni posebne pozornosti. Salon pohištva Furnitura se je izkazal kot najboljši spletni ponudnik pohištva za tiste, ki iščejo pohištvo, ki presega pričakovanja, vendar še vedno ohranja razumno ceno. Sedežne garniture iz njihove pestre ponudbe so več kot le navadno pohištvo. So namreč naložba v vsakdanjo sprostitev in izjemno zadovoljstvo.

Salon pohištva Furnitura je zaupanja vreden ponudnik vrhunskega pohištva številka ena, saj se ponaša z več kot 12-letno tradicijo, največ izkušnjami ter neverjetno veliko ponudbo. Poleg tega pa je to tudi čisto prva slovenska spletna trgovini s sodobnim pohištvom! Ves čas vam ponujajo več kot 25.000 različnih izdelkov, med katerimi so tudi sodobne sedežne garniture, ki so resnično vredne nakupa, ter pohištvo za dnevno sobo ter ostale prostore doma, pisarne ali vrta.

Sedežna garnitura LETTIE.

Furnitura je spletna trgovino z dodano vrednostjo, saj nakupi pri njih ponujajo mnoge izjemne ugodnosti. Med njimi izstopajo naslednje: možnost obročnega plačevanja, možnost vračila izdelkov v roku 365 dni od nakupa, hitra dobava, pogosto brezplačna dostava, brezplačno svetovanje, brezplačen 3D-izris nekaterih prostorov ter pogoste akcijske ponudbe. Znani pa so tudi po svoji ekskluzivni prednosti, saj si je nekatere njihove izdelke, materiale in kataloge mogoče ogledati v živo v showroomu v Ljubljani (BTC – Letališka cesta 32J). Ves čas vam je na voljo njihova dostopna in strokovna ekipa, ki vam bo stala ob strani ob vsakem nakupu. Za odličen nasvet, dobro idejo oziroma informacijo so vam na voljo preko telefonske številke: 070 458 517 oziroma e-naslova: prodaja@salonpohistva.si. Salon pohištva Furnitura je vedno odličen sopotnik, kadar se opremljajo notranji prostori, še posebej pa, kadar je na vrsti opremljanje ali posodabljanje dnevne sobe.

Naročnik oglasa: Furnitura d.o.o.

Tagi