Po regeneracijo, razstrupljanje in sprostitev telesa v Naravni zdravilni gaj Tunjice

V današnjem hitrem tempu življenja pogosto pozabljamo nase, kar vpliva na naše počutje in posledično tudi na zdravje. Kadar se ne počutimo dobro in se spopadamo z zdravstvenimi težavami, si seveda želimo samo eno: da bi bili ponovno polni energije in življenja. S tem se strinjamo vsi, saj je takrat, ko smo polni življenja in zdravja veliko lepše in prijetnejše.

V naši neposredni bližini v Tunjicah pri Kamniku se nahaja Naravni zdravilni gaj Tunjice, za katerega velja, da dobro vpliva tako na težave telesa kot tudi težave duha.

Začetki segajo 21 let nazaj, kjer so številne klinične raziskave in merjenja razkrila, da v se v Naravnem zdravilnem gaju Tunjice nahaja več centrov, vsak od njih pa ima poseben učinek na enega ali več sistemov človeškega telesa in duha.

Vodenja potekajo vsak dan, ob predhodnem naročilu, izvajajo posebne vaje, ki odprejo pretok energij in sprožijo samozdravljenje. Možno pa je tudi slikanje avre, kjer se analizira psiho-fizično zdravje.

NeoQi® Dream – multifunkcijska SPA infrardeča parna in regeneracijska komora

Ker v zdravilnem Gaju Tunjice izvajajo več različnih dejavnosti in terapij, se bomo tokrat osredotočili na terapije z regeneracijsko komoro, ki proizvaja ionizirano paro, hkrati  se izvaja tudi aromaterapija, barvna terapija, vibro masaža in tropski dež. Katja Jelovčan, dipl. fizioterapevtka, ki v Zdravilnem gaju izvaja terapije, nam je povedala, da imajo regeneracijsko komoro že šest let, dosedanje izkušnje z njo pa so pri uporabniku pozitivne, saj so učinki vidni, uporabniki pa zadovoljni. “Regeneracijska komora je primerna za preventivo, če je telo dovolj pretočno, če vse funkcionira tako kot mora imamo močan imunski sistem. Uporaba regeneracijske komore odpravlja strupe in metabolite, za regeneracijo, sprostitev in telesno sprostitev, telesno kondicijo, primerna je po poškodbah ter poskrbi za odvajanje odvečne maščobe iz telesa, seveda s kombinacijo povečanja telesne aktivnosti,” nam Katja predstavi širok spekter delovanja regeneracijske komore.

Komora ima veliko kombinacij, ki se pripravijo glede na posamezen primer. Se pravi, da ima zelo širok spekter delovanja. Katja nam zaupa, da je imela najstarejša oseba, ki je uporabila regeneracijsko komoro 95 let, najtežja pa je imela 165 kilogramov. Se pravi, da je namenjena čisto vsem, ki si želijo narediti nekaj na sebi, svojem počutju in zdravju. Katja  pravi, da v primeru težav ali poškodb priporočajo šest obiskov, enkrat tedensko. V nadaljevanju pa enkrat na dva meseca, da ostaneš zdrav, da ne zboliš oziroma po potrebi. Se pravi, da takrat, ko začutiš, da se te nekaj loteva.

Terapije v regeneracijski komori v Zdravilnem gaju se udeležujejo tudi športniki, ki so nad učinki navdušeni

Na terapije v regeneracijsko komoro v Zdravilni gaj prihajajo tudi številni znani in uspešni športniki in sicer v primerih poškodb ter tudi za samo regeneracijo. V Zdravilnem gaju je regeneracijsko komoro in akupresuro koristil smučarski skakalec Robi Kranjc, ki je dejal, da je rehabilitacija njegovega komolca potekala hitro in da se je počutil odlično: “Ta kombinacija je dala izjemne rezultate. Sedaj smo začeli z napornimi treningi, regeneracijska komora pa me hkrati sprosti in dvigne energijo.”

Prav tako je bil v Zdravilnem gaju Tunjice z reprezentanco večkrat tudi skakalec Nejc Dežman. Po operaciji hrbtenice, pa sta mu regeneracijska komora in aksupresura močno pospešila prekrvavitev, zaradi česar je bila rehabilitacija hitrejša. “Po terapijah se počutim poln energije. Redno bom prihajal sem,” je po rehabilitaciji izjavil Dežman. Ker sta bila oba športnika navdušena nad učinki regeneracijske komore, sta jo obiskovala tudi med tekmovalno sezono.

Rehabilitacijo v Zdravilnem gaju Tunjice je poiskal tudi ameriški skakalec Kevin Bickner, ki je po skoku 234 metrov v Vikersundu padel in se poškodoval. Po nesrečnem padcu in močni želji da skače v Planici so za Kevina poskrbeli v Zdravilnem gaju Tunjice. Regeneracijska komora je poskrbela za hitro obnovo poškodovanih tkiv in dvig energije, tako je naslednji dan lahko nastopal v Planici. Nad strokovnostjo in dobrim počutjem v Zdravilnem gaju Tunjice je bil Kevin zelo navdušen.

Splošna uporaba komore:

  • odstranjevanje in zmanjševanje stresa,
  • stanjih po operativnih posegih in stanjih po poškodbah kostno mišičnega sistema,
  • zvišuje energijsko raven v telesu in njen prosti pretok po telesu in telesnih celicah,
  • stimulira občutek vsesplošnega dobrega počutja,
  • preprečuje padec imunskega sistema,
  • uravnavati metabolizem in telesno težo,
  • pomaga pri bolečinah v hrbtenici,
  • odprava migrene in glavobolov,
  • pomoč revmatskih obolenjih.

Uporaba pri športnikih in tistih, ki prenašajo večje fizične in psihične napore:

  • sprostitev mišic in pospešitev cirkulacije,
  • hitra regeneracija ob poškodbah,
  • doseganje boljših rezultatov, zaradi večje koncentracije kisika v telesu,
  • zmanjševanje povečanega izločanja stresnih hormonov,
  • stimuliranje izločanja hormonov dobrega počutja,
  • ustvarjanje elementov psihičnega in fizičnega udobja,
  • premagovanje utrujenosti.

Kako deluje regeneracijska komora

Seveda nas je zanimalo kako deluje regeneracijska komora, ki uporablja ionizirano paro za aktiviranje razstrupljanja, za regeneracijo in hitro celjenje telesa. Katja nam obrazloži, da se infrardeča toplota vsrka od 4 do 5 cm globoko v človeško telo in tako segreva področje, ki je poškodovano, da ga obnovi in tvori naravni vitamin D. Poleg tega z obiskom infrardeče terapije pospešujemo razstrupljanje telesa, izboljšujemo krvni obtok ter krepimo imunski sistem.

Regeneracijska terapija povzroča izločanje vode ter škodljivih snovi iz celic

Regeneracijska komora s svojim delovanje aktivira delovanje por ter povzroča izdatno znojenje pri nizkih temperaturah ter pospeši izločanje vode ter škodljivih snovi iz celic. Omogoča absorpcijo kisika v celice celotnega telesa, zaviranje procesa staranja celic. Povzroča razstrupljevanje telesa in ima anti-stresni učinek. Terapija vpliva tudi na znižanje krvnega tlaka in holesterola, odpravlja kronično utrujenost in pomore k splošni sprostitvi telesa ter pomaga pri regeneraciji mišičnega tkiva in notranjih organov. Terapija blagodejno vpliva tudi na kožo, le ta postane mehka in gladka kot svila, pomaga pri suhi, občutljivi koži.

Dodatne informacije in rezervacije za terapije v regeneracijski komori boste dobili na telefonski številki 041 785 675 oziroma jim pišite po e-pošti: info@zdravilnigaj.si

Več o Zdravilnem gaju Tunjice, regeneracijski komori ter o celotni njihovi ponudbi si lahko preberete na povezavi tukaj. Spremljate jih lahko tudi preko Facebook strani.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Karin Božič Zupančič, Naravni zdravilni gaj Tunjice

Tagi