Pes v avtu

Peljete vašega psa kdaj v avtomobilu? Ga takrat primerno zavarujete? Danes smo za vas pripravili nekaj nasvetov, kako varno peljati psa v avtomobilu.

Za varen prevoz psa v avtomobilu lahko uporabite boks ali primerno oprsnico. Kazen za nepravilno prevažanje psa v avtomobilu znaša 40€. Letno policisti zaznajo kar veliko število kršitev.

Vendar ne odločite se za varni prevoz psa le zaradi kazni. Premislite tudi, kaj bi se z vašim psom zgodilo ob trku. Ko se zgodi prometna nesreča lahko pes, ki ni pravilno zavarovan poškoduje sebe, voznika ali druge potnike.

Vir: www.hundeboxtest.de

Svetujemo vam uporabo transportnega boksa ali primerne oprsnice. Transportni boks je sigurno ena izmed najbolj varnih in udobnih rešitev. Če psa pravilno naučite, se bo v njem počutil sproščeno in med vožnjo v njem tudi spal.

Vir: www.driving.co.uk

Oprsnica psu omogoča več gibanja, vendar ga med vožnjo lahko premika sem in tja po sedežu, kar velikokrat vodi v slabost in bruhanje.

Ne pozabite, avto se hitro segreje tudi, če zunaj njega še ni tako zelo vroče. Zato psa, v tem času, ne puščajte v njem!

Avtor: Karin Božič Zupančič

 

Tagi