Otroško iskanje zime okoli Vršiča

Nekaj zime se je zataknilo v okolici Vršiča. Ni je prav veliko, vseeno pa toliko, da bomo na tokratni planinski dogodivščini, ki jo za vse osnovnošolske otroke organizira Mladinski odsek Planinskega društva Domžale, lahko naredili kakšno kepo ali dva, morda celo snežaka. Zimski izlet na Vršič bo potekal v soboto, 18. januarja 2020.

Če bo vse po sreči, se bomo lahko povzpeli na sam vrh Vršiča. Peš – to, da je cesta odprta in da se na prelaz med Gorenjsko in Primorsko (trenutno) lahko pripeljemo tudi z avtomobilom, nas tokrat ne bo zanimalo. Saj smo vendar planinci in ne vozači. Pot ni zahtevna, ob njej pa stoji kar nekaj planinskih koč in večjih jas. Priložnosti za počitek in igro bo tako v izobilju, čas pa si bomo skrajšali tudi z obiskom Ruske kapelice.

Voznik avtobusa nas bo pripeljal malce naprej od Kranjske Gore. Upamo, da do parkirišča pri Ruski kapelici, morda pa bomo morali izstopiti tudi že kaj prej. Kot morda veste, lahko cestni delavci cesto zaradi sneženja popolnoma zaprejo. V tem primeru bomo izlet zaključili nekoliko pod vrhom Vršiča. V nobene primeru pa hoje ne bi smelo biti več kot za dobrih pet ur (v obe smeri). Ampak vmes bo še dovolj časa za malico, igro in snežne vragolije. Več kot dovolj razlogov, da se nam pridružiš. Se ti ne zdi?


Čas je za planinsko članarino: na izletu lahko poravnaš tudi letno planinsko članarino. Za leto 2020 ta znaša 8 €. Lahko jih prineseš s seboj na izlet, da zadevo uredimo že v soboto (prosim s seboj imej točen znesek). Ne pozabi na dnevnik Mladega planinca ali Cici dnevnik. Vanj se prilepi člansko nalepkico.


  • Zbor in povratek: V soboto, 18. januarja 2020 ob 7:00 pred OŠ Brdo pri Lukovici, ob 7:10 na makadamskem parkirišču za Supermarketom Tuš v Domžalah ter ob 7:20 pred OŠ Preserje pri Radomljah. Povratek na zborna mesta v Preserjah ob 17. uri, v Domžalah ob 17.10 in na Brdu ob 17:30.
  • Izlet bo tudi v primeru slabega vremena! V tem primeru bo potek izleta spremenjen, tako da se bomo tudi prej vrnili na zborno mesto. Natančnejša ura prihoda bo znana zjutraj na zboru.
  • Obvezna oprema: gojzarji, nahrbtnik, tople in udobne dolge hlače, pulover, kapa, rokavice, rezervno perilo, malica in topla pijača, kos izolacijske podloge za sedenje na tleh (armafleks), vrečka za smeti, dnevnik, dežnik in kakšen evro za priboljšek v koči. Pa seveda nahrbtnik, ki mora biti dovolj velik, da vanj  pospraviš vse našteto.
  • Cena izleta je 10 €.
  • Vodja izleta, informacije in prijave (do torka, 14. januarja): Matej Ogorevc (041 483 924, mogorevc@gmail.com), vodnik Planinske zveze Slovenije

Mladinski odsek Planinskega društva Domžale

 

Tagi