V življenju se vsak hip odločimo za novo

V torek, 7. marca 2023 je v organizaciji Kulturno prosvetnega društva Drouz v Kulturnem domu Radomlje potekalo predavanje na temo “Življenje živimo radostno in lepo.” Gostja pogovornega večera je bila Mateja Gradišek, ki je predstavila svojo zgodbo in nazorno ponazorila, kako se vsak hip v življenju odločimo za novo.

MaTeja Gradišek je žena, mamica, hčerka ter sestra, ki je v življenju spoznala, da sreča ni odvisna od drugih, temveč od nas samih. Torkovo srečanje je bilo tako prepleteno s posebno energijo, MaTejina zgodba pa je bila marsikomu v navdih.

“Nekega dne sem se odločila, da je dovolj. Intenzivno sem začela iskati rešitve. Začele so mi prihajati naproti nove ideje in počasi sem jih vpeljala v vsakdan.” je o svoji odločitvi za spremembo povedala MaTeja, ki zase pravi, da je “samostojna ženska, mati, žena, hči, sestra, podjetnica, vodja frizerskega salona, motivatorka, raziskovalka življenja in medosebnih odnosov, mediatorka, učiteljica in učenka.”

Včasih zadošča že spremenjen pogled na svet. Spremenjen način komunikacije in zavedanje sebe, svojih zmožnosti in veščin. Drugačen način doživljanja sveta okoli sebe. Prav ubesedenje čustev, pogovori; še tako vsakdanji, lahko učinkovito vplivajo na medosebne odnose, na partnerski odnos in na harmonijo v družini. Zgolj preprost objem, nasmeh, iskrica v očeh, pohvala, rokovanje ali trepljaj po rami, lahko spremenijo občutek, odnos in pogled na svet. Vse kar potrebujemo je čas, pozornost in zavedanje sebe in drugih. Ne pričakujemo preveč, ne premalo.

Ne zahtevajmo, ne negujmo in ne trošimo slabe volje. Raje dajmo poudarek temu, kar nam je dano. Vprašajmo se, kaj še lahko storimo zase, za ljudi okoli nas, bližnje in družbo nasploh?

Odvrzimo vse, kar je gnilo, pa naj bo to krompir ali odnos. Vzdržujmo svežino čvrstost in igrivost. Bodimo pozitivno naravnani in vplivajmo na druge tako, da bo svet lepši. Ne pozabimo, da je življenje kratko. Naj bo zato notranje bogato in sladko. Skupaj je lepše.

Zaključek večera je bil posvečen demonstraciji, kako se pozitivni vpliv in pa tudi karma, prenašata iz generacije v generacijo.

Petra Petravič; Foto: Kulturno prosvetno društvo Drouz

 

Tagi