“Združimo se za našo varnost”- krajani Nožic pričeli z zbiranjem podpisov za ureditev brežin Kamniške Bistrice

"Nožice, stopimo skupaj"

Nedavne poplave so prizadele tudi del občine Domžale, največ škode pa je narasla voda Kamniške Bistrice povzročila v naselju Nožice, kjer je poplavilo številne stanovanjske hiše. Da bi se premaknilo na področju čim hitrejše zagotovitve varnostnih ukrepov ob tej reki, saj so strokovnjaki že opozorili na nevarnost poplav v jesenskem času, so nekateri tamkajšnji stanovalci pričeli z zbiranjem podpisov za ureditev brežin.

Civilna iniciativa je akcijo zbiranja podpisov imenovala “Nožice, stopimo skupaj”, tamkajšnje stanovalce pa pozivajo, da se združijo za njihovo varnost, zahtevajo ukrepe, ki jih bodo zaščitili pred prihodnjimi nesrečami.

“Zberimo podpise za izgradnjo obrambnega nasipa in druge varnostne ukrepe ob vodi. Jesen se bliža, strokovnjaki pa opozarjajo na nevarnost poplav. Vsak vaš podpis bo omogočil sestanek s pristojnimi organi in razpravo o nujnih ter čimprejšnjih ukrepih. Skupaj lahko dosežemo konkretne spremembe in zagotovimo varnost naših domov,” so zapisali v pozivu.

Podpisi se zbirajo na vsak dan med 9. in 20. uro na naslovih:

  • Šeskova ulica 16a, Nožice (kontakt: Urban Dejak – 070 559 445)
  • Gostičeva cesta 54a, Nožice (kontakt: Alan Dejak – 040 216 711)

Prav tako pozivajo občane, da v kolikor imajo dokaze o morebitnih nepravilnostih na protipoplavnih nasipih pred poplavo, naj jih pošljite na e-naslov dejak11@gmail.com. Vsak podatek je dragocen.

“Združimo se za varno prihodnost!”, so še zapisali v pobudi.

Miha Ulčar

 

Tagi