Za homškim hribom se nahaja pokopališče za odslužene avtomobile

V uredništvo smo prejeli fotografije odsluženega avtomobila, ki je pristal na hrambi ob vznožju homškega hriba. Več kot očitno je, da človeški brezbrižnosti in neumnosti s takšnimi dejanji ni videti konca. Kljub vsakoletnemu trudu krajanov, ki vsako leto čistijo okolico.

Po besedah krajana, ki nam je posredoval fotografije, je bil do sedaj prepričan, da se nekoč zgodba o nelegalni deponiji ob vznožju homškega hriba v Nožicah, ne bo ponovila in bo narava po sanaciji končno zadihala s polnimi pljuči. Kljub vsemu pa to nekomu ni mar in je svojega odsluženega konjička deponiral kar ob rekreacijski osi, tik pred brvjo, ki vodi iz Nožic proti Volčjemu potoku. Vozilo znamke Renault ima snete registrske tablice, so pa že vidni znaki vandalizma.

Krajana seveda zanima, kako ukrepati ob takšni najdbi in nas naproša, da informacijo posredujemo na ustrezno institucijo. Vozilo je namreč nevarno za naravno okolje, sploh, če so v vozilu še vedno prisotne motorne tekočine kot so olje, bencin, zavorna tekočina itd …

O najdbi smo obvestili tudi občinsko inšpekcijo, ki bo poskrbela, da se bo našlo lastnika in seveda, da bo odsluženi avtomobil pristal tam, kjer mu je mesto ….

Avtor: Miha Ulčar
Tagi