Višek predrznosti: Zaparkiral gasilce, ob njihovem sporočilu pa zapisal “Puši k …”

Gasilci so vedno prvi ljudje, ki so v vsakem trenutku pripravljeni priskočiti na pomoč sočloveku in njegovemu premoženju. Več kot očitno pa je, da tega nekateri ljudje ne razumejo, oziroma si niti pod razno ne predstavljajo, da bi se lahko kdaj soočili s situacijo, ko bi sami rabili pomoč gasilcev. Z enim izmed takšnih primerov so se včeraj soočili gasilci PGD Prevoje.

Vsem ljudem, sploh pa voznikom, ki so opravili vozniški izpit, je jasno, da se na intervencijskih poteh in pred stavbami, kjer domujejo intervencijske enote, ne parkira. To več kot očitno ne razume občan Prevoj, ki svoje vozilo že nekaj časa parkira pred gasilskim domom na Prevojah. Gasilci so mu na vetrobranskem steklu že večkrat pustili sporočilo, da naj tega ne počne, naj ne parkira vozila pred gasilskim domom, ker ovira izvoz na intervencije. V obrazložitev njegovega početja, pa so prejeli naslednje sporočilo:

Žalostno, vendar resnično. Človek se ne zaveda, da s svojim ravnanjem onemogoča gasilce, da bi bili pri svojem delu, čim bolj hitri in učinkoviti, in pa da bo zaradi njegovega ravnanja, mogoče nekdo ob premoženje ali pa celo ob življenje.

Če ta oseba do sedaj nikoli ni rabila pomoč gasilcev in drugih intervencijskih enote, to še ne pomeni, da jih mogoče nekoč bo. In če se bo takrat pojavil nekdo drug, ki bo ravnal enako kot ta, potem se ne rabi spraševati, zakaj nikogar ni, oziroma zakaj zamujajo. Takrat naj se le spomni na svoje besede, ki jih je zapisal gasilcem. Gasilci bodo še vedno prišli na pomoč, ne glede na zapisane besede. Bo pa zaradi takšnih ljudi, ki se požvižgajo na intervencijske poti, trajalo malo dlje časa, da bodo lahko gasilci prišli na pomoč.

Avtor: Miha Ulčar; Foto PGD Prevoje

Tagi