Vas ob živce spravljajo nepraktični pokrovčki na plastenkah?

Morda jih uporabljate napačno!

Ste naveličani nepraktičnih pritrjenih pokrovčkov na plastenkah? Morda jih ves čas uporabljate narobe. Obstaja preprost način, kako odpreti te plastenke, ki vam bo resnično olajšal življenje.

Če tudi vi menite, da so nove plastenke s pritrjenim pokrovčkom popolnoma nepraktične in vas pokrovček, ki ga ni mogoče sneti, moti pri pitju, morate vedeti, da ste plastenko ves ta čas uporabljali napačno. Ob pravilni uporabi, ki je večina ne pozna, bi bil pokrovček povsem nemoteč.

@sroche2 This whole time weve been doing it wrong! #pov #doingitwrongthiswholetime #newbottle #bottletop #fyp #fy #viral ♬ original sound – Dude Dad

Uporabnik je v videu odvil pokrovček, odprl plastenko, nato pa pokrovček s spodnje strani potisnil navzgor in ga preložil na drugo stran, kjer je ostal obrnjen tako, kot da bi bila plastenka zaprta. Tako pokrovček ni več moteč.

Zakaj novi pokrovčki?

Proizvajalci so uvedli nove pokrovčke v skladu z direktivo o enkratni uporabi plastike, ki je začela veljati julija letos. Cilj te direktive je zmanjšati količino plastičnih odpadkov in s tem ohranjati čistost okolja. Plastični pokrovčki so peti najpogostejši plastični odpadek na plažah po vsem svetu. S pritrditvijo pokrovčkov poskušajo proizvajalci preprečiti, da bi ti kot odpadki končali v naravi, namesto da bi bili pravilno reciklirani.

Upamo, da vam bo ta preprost trik olajšal uporabo novih plastenk in prispeval k čistejšemu okolju.

Karin Božič Zupančič

Tagi