Upor zaposlenih v podjetju Helios, ki so prekinili z delom in pričeli s stavko

V naše uredništvo smo prejeli informacijo, da so zaposleni v podjetju Helios na Količevem, ob 8. uri prekinili z delom in pričeli s stavko. Razlog zanjo naj bi bil v prenizkem izplačilu božičnic. Ob 10. uri pa so pričeli s stavko tudi v Colorju Medvode, ki je del družbe Helios.

Kot nam je povedal izmed zaposlenih, ki stavkajo pred upravno stavbo družbe Helios, je razlog za stavko prenizka božičnica, ki naj bi jo prejeli zaposleni. Njihova zahteva je izplačilo božičnice v višini 1.300 evrov bruto. Povedal nam je tudi, da bodo vztrajali do izpolnitve zahteve.

Za pojasnilo smo povprašali tudi upravo družbe Helios, kjer so nam povedali, da so se danes na lokaciji Heliosa na Količevem in v Preski nepričakovano zbrali nekateri zaposleni tovarne Helios TBLUS, z namenom izražanja nezadovoljstva nad višino napovedanega izplačila božičnice. "Pri tem ne gre za napovedano stavko. Letošnja božičnica je bila sicer s sindikati usklajena že poleti in je na enaki ravni kot lansko leto. Ob tem je potrebno poudariti, da se je vodstvo s sindikati v letošnjem letu dogovorilo za kar 25% višji regres, V Heliosu pa so bila izvedena tudi številna napredovanja, povečanja plač, predvsem plač v najnižjih plačnih segmentih. Izvedli smo še številna izobraževanja in dodatno zaposlili več kot 50 novih sodelavcev. Vodstvo se je že pogovarjalo s predstavniki zbranih delavcev. Do dogovora še ni prišlo, a vodstvo Heliosa ostaja odprto za konstruktivni pogovor," so še povedali v upravi družbe Helios.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: bralka
Komentarji uporabnikov
Tagi