Sovražna propaganda: S Hitlerjem prelepili tablo na sedežu domžalskih odborov strank SDS in NSi

Iz leta v leto smo Slovenci med seboj skregani čedalje bolj. Veliko za to je naredila naša politika. V času migrantske krize pa se zdi, da se vsa stvar stopnjuje iz dneva v dan. Marsikdo se ob tem sprašuje, kje so tisti časi izpred 25. let, ko smo se osamosvajali. Takrat smo bili enotni kot narod, brez delitev na naše in vaše in samo z enim ciljem: dobiti svojo državo. Dobili smo jo. Žal smo v vsem tem času samostojnosti izgubili dušo. Na srečo imamo vsaj odlične športnike, kot je na primer Peter Prevc, ki nas dela enotne. Ponosni smo nanj, ponosni smo na državo.

Nestrpnost, sovražni govor in sovražna propaganda. To je postalo v naši deželi že stalnica. Poleg delitev na naše in vaše, je svoje naredila tudi migrantska kriza. Dober primer so dvojne demonstracije v Ljubljani (za in proti sprejetju migrantov). Takrat ni bilo možno slišati nič drugega kot žaljivke iz ene in druge strani. Groza kam smo prišli.

Sovražna propaganda je prisotna tudi v Domžalah. Včeraj zvečer smo bili obveščeni, da so zaenkrat še neznani storilci z letaki s Hitlerjem prelepili oglasno tabo pred domžalskim domom na Ljubljanski ulici. Na tej tabli se nahajajo imena vseh organizacij in lokalnih političnih strank, ki imajo v tej stavbi svoje prostore. Z letaki Hitlerja in pozivom na demonstracije proti fašizmu in rasizmu, so prelepili naslove dveh strank in sicer SDS (Slovenska demokratska stranka) in NSi (Nova Slovenija – krščanski demokrati). Seveda to ni naključje. Primer so obravnavali tudi policisti.

Iz letaka je razvidno, da naj bi se demonstracije odvijale danes popoldan v Zvezda parku v Ljubljani. Dogodek pa naj bi bil organiziran ob svetovnem dnevu proti rasni diskriminaciji. Kljub vsemu, da imamo ljudje različna mnenja, je takšen dogodek, ki se je zgodil v Domžalah vreden obsojanja. Uporabljati Hitlerja za katerega vsi vemo kaj je storil človeštvu, ni na mestu.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Komentarji uporabnikov
Tagi