Smeti ne sodijo v naravo

Po tem, ko smo pred kratkim že opozarjali na črna odlagališča odpadkov in uspešno rešili kar nekaj le teh, se v zadnjem času spet srečujemo s problemom nepravilnega odlaganja smeti praktično vsepovsod – ob cestnih bankinah, po mestu in tudi na zeleni rekreacijski osi ob Kamniški Bistrici, kjer se kljub pogostemu praznjenju košev smeti oziroma odpadki nahajajo vsepovsod. Poleg odpadkov je opaziti tudi precejšnjo količino pasjih iztrebkov.

Radi bi vas radi opozorili, da odpadki ne sodijo v naravo. Odlaganje odpadkov na zelenih in drugih površinah je kaznivo in nedopustno.

Občinsko redarstvo zato pričenja s poostrenim nadzorom na najbolj frekventnih in problematičnih lokacijah. Vsi kršitelji, ki bodo opaženi pri nepravilnem ravnanju z odpadki in neočiščenimi pasjimi iztrebki bodo za to tudi kaznovani. Ozaveščenost lastnikov psov se sicer iz leta v leto izboljšuje, a je še vedno veliko tistih, ki kršijo zakonodajo in s pasjimi iztrebki ter nepravilno odloženimi odpadki kazijo podobno našega mesta.

Nad nekaterimi sprehajalci se jezi tudi občanka Nada, ki se strinja, da pasji iztrebki nikakor ne sodijo na javne in zelene površine. “Takšne akcije zato pozdravljam in mislim, da bi morali biti še strožji do nemarnežev, ki za svojimi ljubljenčki ne počistijo. Tudi po naključju stopiti v kakec ali še huje, ko tvoj otrok med brezskrbno igro stopi na pasji iztrebek, ni nič kaj prijetno!« je ogorčena sprehajalka Nada.

Ne pozabimo, da skupaj ustvarjamo kraj v katerem živimo. To, da odpadke, ki jih ustvarjamo sami ali jih za seboj pustijo naši ljubljenčki, pospravimo v najbližji koš za smeti, bi moral biti del vsakdanjega bontona.

In da ne mečemo vse v isti koš, hvala vsem, ki opozarjate in pobirate smeti ter s svojim zgledom skrbite za čisto okolje.

Avtor: Občina Domžale; Foto: Arhiv občine Domžale, Vido Repanšek

Tagi