Revolucija v SPB-ju v Domžalah – Milošević: Čas je, da se ve kdo pije in kdo plača

V zadnjem času je bilo porabljenega že kar nekaj črnila za pisanje o dogajanju v stanovanjsko-poslovnem objektu SPB v Domžalah. Med drugim smo pisali o tako imenovani revoluciji, ki se dogaja v SPB-ju zaradi nezadovoljstva stanovalcev in lastnikov oziroma najemnikov poslovnih prostorov glede položnic za stroške in načinom upravljanja in vzdrževanja, ki ga izvaja podjetje Aktiva upravljanje. Na naše pisanje se je prejšnji teden odzvalo tudi to podjetje, saj naj bi bilo po njihovem mnenju v prispevku navedenih veliko neresnic. Odgovor podjetja Aktiva smo prejšnji teden tudi objavili v celoti.

Smo pa danes v naše uredništvo prejeli dopis stanovalca Branka Miloševića, ki se je v prispevku Revolucija v SPB-ju v Domžalah – Ljudje nezadovoljni s previsokimi položnicami in načinom upravljanja in vzdrževanja, ki ga izvaja podjetje Aktiva upravljanje, izpostavil s polnim imenom in priimkom ter fotografijo. V dopisu, ki ga objavljamo v nadaljevanju pa zavrača vse očitke, ki so leteli nanj v prispevku Odgovor podjetja Aktiva upravljanje na prispevek Revolucija v SPB-ju v Domžalah, s strani podjetja Aktiva.

Spoštovani,

Na kratko odgovarjam na dopis, ki ste ga kot odgovor na članek v domžalec.si posredovali na časopis. V časopisu sem se dejansko izpostavil, z imenom in priimkom ter fotografijo, saj nimam česa skrivati; na strani vašega podjetja pa ni bilo nobenega razloga, da uporabljate moje ime in ga navajate, še posebej ne v povezavi z vašimi navedenimi neresnicami. Dejstvo je, da smo se lastniki v soseski SPB organizirali zaradi nezadovoljstva z vami kot upravnikom, predvsem zato, ker so stroški, primerjali smo več upravnikov in na več lokacijah, absurdno visoki glede na to, kaj za to dobimo. Morda stroškov pri drugem upravniku ne bomo mogli drastično znižati, so se pa drugi upravniki pripravljeni vsaj pogovarjati za razliko od vaše stalne arogance. Na tem mestu ne bom na dolgo in široko pojasnjeval vseh vzrokov in okoliščin za to, da smo se lastniki zganili, niti ne vseh povezav, ki jih imate s posamezniki v posameznih vhodih in vaših motivov, motiv lastnikov je namreč jasen: znižanje stroškov, transparentno upravljanje (da se ve kdo pije in kdo plača) in upravnik, ki se bo pogovarjal in zadeve reševal, ne pa jih ignoriral.

S tem, da navajate moje ime, ste seveda posegli v mojo osebno integriteto brez mojega dovoljenja, kar pa lahko prenesem glede na odziv lastnikov, ki množično podpisujejo odpoved sodelovanja vašemu podjetju, sem se pa dolžan odzvati v imenu tistih, ki jih tudi v vašem članku žalite s tem, ko pišete, da so podpisovali nekaj, kar niso vedeli da podpisujejo in po tem, ko cel SPB ve, da se zbirajo podpisi za odpoved, za to, da se uredi boljše upravljanje.

Veseli me, da ste podrobno seznanjeni s tem, koliko ponudb smo lastniki zbrali pri izbiranju novega upravnika in da ste ugotovili natančen vzrok za to mojo odločitev o zamenjavi upravnika (sodelovanje mene s konkurenčnim podjetjem) – to ste namreč v vašem odgovoru napisali in verjamem, da to lahko z zanesljivostjo utemeljite. Vsekakor pa obžalujem, da niste bili tako natančni, ko ste v našem imenu izbirali izvajalce in dobavitelje in da vas niso motile nekatere dosedanje povezave posameznih lastnikov z vašim podjetjem, za kar si lahko postavite ogledalo in napišete tudi kaj na to temo.

Nimam nobenega problema s tem, da me vlačite po vaših odgovorih, je pa čas, da boste nehali imeti za norca vse lastnike.

Zahvaljujem se vam za dosedanje (ne)sodelovanje in vas lepo pozdravljam.

Branko Milošević


Odgovor uredništva Domžalca
Glede očitka podjetja Aktiva upravljanje, da naš medij ni poročal objektivno in da smo pripravili članek na osnovi pričevanja ene osebe in da nismo preverili informacije, pa v našem uredništvu zavračamo, saj smo informacije o dogajanju v SPB-ju pridobili iz več virov. Ob tem se je z imenom in priimkom izpostavil samo gospod Miloševič, ostali pa so iz takšnih in drugačnih razlogov želeli ostati neimenovani, kar smo upoštevali. V nadaljevanju smo v celoti objavili tudi odgovor podjetja Aktiva upravljanje. Kar pomeni, da so imeli možnost predstaviti svoja stališča in poglede vsi vpleteni v zgodbi SPB.

Miha Ulčar, urednik

Tagi