Razglašena je velika požarna ogroženost v naravnem okolju

V občini Domžale je začela veljati županova odredba o izvajanju požarne straže

Ker je Uprava za zaščito in reševanje Republike Slovenije na območju celotne države razglasila veliko požarno ogroženost v naravnem okolju, je v občini Domžale začela veljati županova odredba o izvajanju požarne straže.

Požarno stražo izvajajo vsa prostovoljna gasilska društva ter Center za zaščito in reševanje Domžale in sicer tako, da na svojih operativnih območjih izvajajo nadzor nad dogajanji, ki bi lahko požarno ogrožala okolico. Med obhodom oziroma izvajanjem požarne straže, dežurni gasilci opravljajo oglede ogroženih območij ter o povečani požarni ogroženosti opozarjajo občane, ki ne upoštevajo prepovedi kurjenja na prostem oziroma na drug način povečujejo požarno ogroženost v njihovi okolici.

Vse občanke in občane prosimo, da upoštevajo spodnja priporočila ter navodila gasilcev njihovega prostovoljnega gasilskega društva.

V občini Domžale je v naravnem okolju poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, kuriti kresove, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete. Inšpektorat Republike Slovenije za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in Policija bosta nad spoštovanjem razglasa oziroma upoštevanjem prepovedi izvajala poostren nadzor.

Občina Domžale; Foto: Občina Domžale

 

Tagi