Pred zaključkom akcije zbiranja odpadnega papirja, gasilcem neznani storilec praznil kontejner

Gasilci PGD Blagovica bodo danes zaključili akcijo zbiranja odpadnega papirja. Še preden pa se je njihova akcija zaključila, so ostali brez besed. Neznani storilec je včeraj zvečer zbran odpadni papir jemal iz kontejnerja in ga nalagal v svoje vozilo. Gasilci so nepridiprava so s pomočjo krajanov pregnali, a je ostalo veliko razočaranje. Žal med nami sobivajo različni “tiči”, ki izkoristijo vsako priliko za svoj lahek zaslužek.

Vsi dobro vemo, da so gasilci vsak trenutek pripravljeni priskočiti na pomoč sočloveku, kadar le-ta potrebuje pomoč in kadar je ogroženo njegovo premoženje. Da so lahko učinkoviti na intervencijah morajo imeti ustrezno opremo, vozila … Ker je vse to povezano z velikimi stroški, je skrb prostovoljnih gasilcev tudi ta, da se trudijo pridobiti finančna sredstva. Pri tem jim pomaga lokalna skupnost in krajani. Pogosto pa izvedejo tudi kakšne akcije kot je recimo zbiranje odpadnega papirja. S takšnimi akcijami pridobijo kakšen dodaten evro, ki jim pri njihovem poslanstvu pride še kako prav.

Gasilci PGD Blagovica so novo leto začeli z akcijo zbiranja odpadnega papirja. V ta namen so v Blagovici postavili kontejner, kamor so lahko krajani pripeljali svoj odpadni papir. Preden pa se je njihova akcija zaključila, so bili s strani krajanov obveščeni, da jim neznani storilec iz kontejnerja jemlje papir in ga nalaga v vozilo. Gasilci so nepridiprava pregnali, so pa ostali brez beseda.

“Težko je izbrati besede ob takšnem dejanju. Danes nas je krajan opozorili, da iz kontejnerja za star papir nekdo pobira papir. Ja, res. Star papir katerega nekajkrat na leto zbiramo s prvotnim namenom, da se pospravi, pa tudi zato, da dobimo od tega kakšen evro …,” so zapisali gasilci na svoji Facebook strani in dodali: „Ker smo po naravi takšni, da ponavadi postavljamo druge pred sebe, srčno upamo, da bo ta papir, ki so nam ga “ukradli”, nekomu prišel bolj prav kot nam!”

Obenem se zahvaljujejo pozornim občanom, ki so jih opozorili, da so nato storilca pregnali. Kontejner za odpadni papir bo pred gasilskim domom v Blagovici stal še danes, nato pa bodo gasilci zaključili akcijo zbiranja starega papirja. Če imate doma kaj odpadnega papirja, vabljeni, da jim pomagate.

Miha Ulčar; Foto: posnetek zaslona; Video: PGD Blagovica

 

Tagi