POZOR: Lokacije novih stacionarnih radarjev v občini Domžale

Občina Domžale bo uvedla stacionarne radarje za večjo prometno varnost

V občini Domžale bodo od srede, 9. oktobra 2024, začeli izvajati stalen nadzor prometa s stacionarnimi radarji na petih skrbno izbranih lokacijah. Glavni cilj tega ukrepa je izboljšanje prometne varnosti, predvsem na območjih šolskih poti in tam, kjer je prisotnost pešcev večja.

Lokacije radarjev so bile izbrane na podlagi strokovnih priporočil Policijske postaje Domžale in Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu. Namen postavitve je predvsem povečati varnost ranljivih skupin, zlasti otrok in pešcev.

Novi radarji, ki merijo v obe smeri, bodo nameščeni na naslednjih lokacijah:

  • V Preserjah pri Radomljah na Pelechovi cesti v bližini osnovne šole,
  • v Radomljah na Prešernovi cesti (v bližini Kulturnega doma),
  • na Bukovčevi cesti na Viru,
  • na Ljubljanski cesti pri Češminovem parku v Domžalah in
  • na Selu pri Ihanu.

Županja Občine Domžale mag. Renata Kosec je ob uvedbi radarjev izrazila obžalovanje, da so tovrstni ukrepi postali potrebni: “Žal mi je, da moramo v teh časih govoriti o postavitvi stacionarnih radarjev, vendar je bil ta korak nujen. Namen je zagotoviti varnost, ne kaznovati. Varnost mora biti na prvem mestu!” Na Občini so radarje poimenovali kar “varnostne kamere”, saj je njihova glavna naloga varovanje vseh udeležencev v prometu, še posebej otrok, ki so ena najbolj ranljivih skupin.

“Na žalost očitno brez tega ne gre. Tudi z različnimi ovirami na cesti nismo dosegli dovolj velike varnosti. Smo pa ena zadnjih okoliških občin, ki uvaja ta ukrep, ki dokazano umirja hitrost in zmanjšuje število nesreč,” je še na koncu dodala županja.

Nadzor nad prekoračitvami hitrosti bo izvajalo Občinsko redarstvo Domžale, ki bo v skladu s pooblastili iz drugega odstavka 15. člena Zakona o pravilih cestnega prometa uporabljalo samodejne naprave in sredstva za slikovno dokumentiranje prekrškov.

Varnost vseh udeležencev v prometu ostaja glavna prioriteta Občine Domžale!

Avtor: Karin Božič Zupančič; Foto: Karin Božič Zupančič

Tagi