Pogrešanega Zdravka našli v gozdu

Za prometno varnost je nekaterim malo mar

V mesecu maju smo iskali našega Zdravka, ki je pri kolesarnici v Lukovici opozarjal voznike na prisotnost otrok v prometu. Žal se je naveličal stati in je enostavno odšel. Mislili smo, da je odšel na malico. Če bi odšel na malico, bi se kmalu zagotovo vrnil. Pa se ni.

Obrnili smo se na številne občane, da naj nam ga pomagajo najti, da bo lahko nadaljeval s svojim poslanstvom. A tako kot izginjajo prometni znaki, največkrat je kriva kakšna okrogla obletnica, je tudi Zdravko našel drugo delovno mesto. Nekdo, ki ne le, da bere obvestila in se zaveda, da je varnost v cestnem prometu pomemben dejavnik za vse udeležence, ga je odkril ob poti iz Negastrna na Limbarsko goro. Zdravka je varno prinesel domov, kjer se ga je Anja zelo razveselila, saj bosta kmalu opozarjala udeležence v prometu na povečano število otrok na cesti. Čeprav je Zdravku neznani lastnik prebarval napis na trebuhu, bo z manjšimi popravki kmalu nastopil službo na starem delovnem mestu.

Vse zbiratelje prometnih znakov in opozorilnih tabel pa sporočam, da jih je možno naročiti v Hutko sport in podobnih podjetjih. Naj torej prometni znaki in opozorilne table ostanejo na lokacijah, kjer jim je mesto. Za prometno varnost lahko največ storimo vsi skupaj, a ne z ne z odtujevanjem prometnih znakov in opozorilnih tabel.

Avtor: DJD; Foto: DJD

Tagi