Packi – Center za ravnanje odpadki III. del: Miklošičeva ulica

V zadnjem času smo na našem portalu že nekajkrat poročali o divjih odlagališčih takšnih in drugačnih odpadkov. Tokrat poročamo o odpadkih, ki se že dobro leto kopičijo v centru Domžal. Natančneje na Miklošičevi ulici.

Res je, da trenutno v občini Domžale in okoliških občinah poteka kosovni odvoz, ki ga izvaja Javno komunalno podjetje Prodnik dvakrat na leto. Te odpadke bodo po urniku seveda tudi odpeljali. Ampak najbolj bode v oči, da se odpadki tam nabirajo skozi vse leto. Tako so nam pritrdili tudi naši sogovorniki, ki živijo v tistem koncu. Ljudje poleg zabojnikov odlagajo vse mogoče, kar ne rabijo. Seveda pa to ni kaj preveč lepo za oko. Naši sogovorniki ob tem dodajajo, da plačujejo upravnika, ki upravlja te stanovanjske objekte in, da bi le-ta moral poskrbeti tudi za čisto okolico, ki bo vsem v ponos.

Da je temu tako, smo se na lastne oči prepričali tudi sami. Še več. Odprli smo tudi nekaj zabojnikov za ločeno zbiranje odpadkov in ugotovili, da nekateri ljudje sploh ne vedo oziroma nočejo vedeti, kakšen odpadek sodi v določeni zabojnik. Za primer, to si lahko ogledate tudi na naših fotografijah, smo v zabojniku za zbiranje odpadne embalaže, notri našli vse drugo, kot pa embalažo. Tudi regrat, ki ni pristal v solati, temveč tam kamor ne sodi.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Tagi