OŠ Domžale – Nevarna šolska pot – Poskrbite še danes, da ne bo jutri prepozno!

Poziv!

Lokalne skupnosti, šole, sveti za preventivo in vzgojo v cestnem prometu ter drugi strokovni organi in organizacije morajo poskrbeti za zagotavljanje pogojev za varno sodelovanje otrok (varne prometne površine, izvajanje prometne vzgoje in drugih preventivnih dejavnosti, vzgojne akcije in pomoč pri prečkanju cest na najnevarnejših mestih na šolskih poteh).

Med drugim zakon o varnosti cestnega prometa pravi, da smejo otroci samostojno delovati v prometu šele, ko so se starši otroka prepričali, da so otroci sposobni razumeti nevarnosti v prometu in da so seznanjeni s prometnimi razmerami na prometnih površinah.

KAKO PA NAJ RAZUMEJO TOLE:

Na Bistriški cesti v Domžalah poteka NEVARNA ŠOLSKA POT, saj je staršem, predvsem otrok Vrtca Urša, omogočeno, da prav oni izvajajo NEVARNOSTI NA ŠOLSKI POTI OTROK OŠ DOMŽALE.

1. Prečkanje ceste-pločnika ob vrtcu Urša naprej proti šoli ni označeno s prehodom za pešce na kar dveh mestih. Kako si tukaj razlagate varno šolsko pot, je res zanimivo vprašanje.
Enostavno se hodi kar mimo avtomobilov, kakor je kje kaj prostora.

2. Pločnik, ki naj bi bil namenjen pešcem JE ZASEDEN S PARKIRANIMI AVTOMOBILI .
Otroci tako MORAJO hoditi po cesti in med avtomobili in paziti, da se jim zaradi tega karkoli ne zgodi, saj nekateri vozniki zapeljejo kar cel avto na pločnik.
To, da je nameščena tabla s prepovedjo parkiranja, pa tako ali tako nikogar ne ovira.
3. Ponovno se prečka cesta brez označenega prehoda za pešce … zraven pa tabla, ki opozarja na ŠOLSKO POT.
Zato vas odgovorne sprašujemo, kako si torej tukaj razlagate varno šolsko pot.

Zato, ker ta problem ne bo kar izginil, zato, ker se ljudje čez noč ne spremenimo IN ZATO, KER SO OTROCI VES ČAS PRISOTNI NA CESTI, vas prosimo in pozivamo da TAKOJ zagotovite otrokom VARNO POT DO OŠ DOMŽALE po Bistriški cesti!

Če je označitev dveh prehodov za pešce in namestitev par količkov problem, za varnost naših otrok, potem nam pa kot družbi res ni več pomoči. Pa naj še naprej prevladajo tisti, ki jim je vseeno.

Je žal tako, da je potrebno ljudem PREPREČITI, da delajo neumnosti, zato, vas tiste, ki imate v življenju to vlogo, da s svojo pristojnostjo in prisotnostjo uredite VARNO ŠOLSKO POT za otroke OŠ Domžale PROSIMO in POZIVAMO,
DA TAKOJ UREDITE VARNO ŠOLSKO POT za otroke OŠ DOMŽALE.

PROSIMO VAS, PRISTOJNI STE IN UKREPAJTE TAKOJ IN OMOGOČITE OTROKOM VARNO POT V ŠOLO IN DOMOV, DA NE BO JUTRI PREPOZNO – KOT ŽAL ŽE TOLIKOKRAT!

Starši otrok OŠ Domžale

Tagi