Občanka med sprehodom s psičko naletela na odvrženo meso. Previdnost naj ne bo odveč!

Bralka nas je obvestila, da je včeraj proti večeru med sprehodom po rekreacijski poti ob reki Kamniški Bistrici, med novim mostom in stadionom, njena psička zavohala meso, ki je bilo odvrženo na potki, ki vodi do vode. Bralka je psički preprečila, da bi užila meso, saj ji je bilo čudno, da je nekdo odvrgel meso kar na potko, obenem pa se je tudi spomnila, da je že slišala, da je na takšen način prišlo do zastrupljanja psov v preteklosti.

Bralka je psičko peljala domov, sama pa se je vrnila nazaj z vrečko in pobrala vse ostanke mesa. Šlo naj bi za piščančje meso. Vse lastnike psov, ki svoje štirinožne prijatelje vozijo na sprehod ob Kamniški Bistrici pa opozarja, da naj bodo pozorni na morebitno odvrženo meso, ki bi bilo lahko tudi zastrupljeno. Mi pa vam svetujemo, da psov med sprehodi nikoli ne spuščate s povodca in tudi, če je pes na povodcu, ga imejte ves čas pod nadzorom.

Na portalih namenjenim ljubiteljem psov, je možno zaslediti, da je v zadnjih letih prišlo do porasta zastrupljanja psov z vabami. Največ primerov se zgodi na zelo frekventnih in s strani psov zelo obiskanih sprehajalnih poteh, tudi med stanovanjskimi bloki. Običajno gre za kose mesa, v katere je vstavljena strupena snov, v nekaterih, sicer zelo redkih primerih, pa v vabljive vabe ljudje nastavijo celo žeblje ali britvice.

Miha Ulčar; Foto: Bralka

Tagi