Ob Gradiškem jezeru vse več vlomov v vozila

Na socialnih omrežjih smo zasledili več zapisov o vlomih v vozila ob Gradiškem jezeru pri Lukovici. Zaradi zaskrbljenosti obiskovalcev smo se obrnili na policijo in jih povprašali, ali so prejeli prijave v zvezi s temi dogodki.

S Policijske uprave Ljubljana so nam sporočili, da so ob pregledu prijav v letošnjem letu na tem območju obravnavali štiri posamične primere vlomov v vozila, kjer so bili odtujeni različni predmeti. V dveh primerih je ostalo le pri poskusu vloma.

Policisti opozarjajo, da na vseh izhodiščih izletniških točk kot tudi drugje poskrbite za varnost parkiranih vozil. Ne ponujajte priložnosti nepridipravom, za varnost svoje lastnine, lahko največ storite sami. V velikih primerih se tovrstni vlomi pojavljajo, ker so v vozilih na vidnih mestih puščeni vrednejši predmeti (torbice, denarnice, tehnična, računalniška oprema in podobno).

V primeru vloma v vaše vozilo takoj pokličite policijo in ne premikajte ali pospravljajte ničesar do njihovega prihoda, saj s tem lahko uničite koristne sledi, ki bi lahko pomagale pri odkritju storilca.

V primeru, da opazite sumljive osebe, vozila ali imate koristne informacije, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le to sporočite na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vsem obiskovalcem Gradiškega jezera priporočamo dodatno previdnost in pozornost, da se izognete morebitnim neprijetnostim.

Avtor: Karin Božič Zupančič; Foto: Photo by alicja_M on Freeimages.com

 

Tagi