Nova okna razburjajo stanovalce bloka na Ljubljanski cesti v Domžalah

Pri gradnji hiše ali večstanovanjske zgradbe upoštevamo, da so elementi, ki jih vgradimo, enake oblike in barve. Prav tako ravnamo, če kakšne elemente menjamo. Pri vgradnji oken gledamo, da so le-ta enakih oblik in barv. Problem pa lahko nastane pri večstanovanjskih zgradbah, kjer posamezniki zamenjajo okna, pri tem pa ne upoštevajo enotnega videza stavbe.

Na en takšen primer naletimo na Ljubljanski 87 v Domžalah, kjer so nekateri lastniki stanovanj zamenjali okna in pri tem niso upoštevali enotnega videza bloka, kar je razburilo nekatere stanovalce, saj so mnenja, da le ta sedaj »kazijo« podobo bloka.

Prav tako jih moti tudi to, da pri menjavi oken niso upoštevali predpisov, ki govorijo o tem, da mora etažni lastnik, če želi opraviti spremembe ali izboljšave v svojem posameznem delu, če le to vpliva na skupni del, pridobiti soglasja etažnih lastnikov. Res, da menjava oken ne posega v druge dele, vendar pa sprememba vpliva na zunanji videz samega bloka.

Tako v omenjenem bloku lahko vidite poleg prvotnih rjavih barv oken in rolet, tudi bela okna in rolete, bela okna in rjave rolete in podobne kombinacije.

Naš sogovornik, ki nas je opozoril na omenjeno spremembo videza bloka in nam posredoval nekaj fotografij, nam je tudi povedal, da je menjavo oken v treh stanovanjih naročila Občina Domžale, ki je lastnica teh stanovanj. Na naše vprašanje o menjavi  oken, so nam odgovorni na Občini Domžale odgovorili, da je pri vgradnji novih oken, nehote prišlo do napake in da bo občina napako tudi odpravila.

Avtor: Miha Ulčar
Tagi