NEVARNO: Po Kolodvorski, ki je danes zaradi zapore centra Domžal zelo prevozna, vozijo tudi v nasprotno smer!

Zaradi današnjega kronometra Ljubljana – Domžale – Ljubljana 36. Maratona Franja je cesta Ljubljana-Šentjakob-Domžale, vključno s centrom Domžal, popolnoma zaprta, za obvoze pa je poskrbljeno. Eden izmed obvozov poteka tudi po enosmerni Kolodvorski cesti, kar pomeni, da je danes zelo prometna. Vendar pa ne samo v eno smer. Na lastne oči smo se prepričali, da z osebnimi vozili in tovornjaki vozijo tudi v nasprotno smer, kljub temu, da ne bi smeli.

Ravno v času, ko smo se nahajali na Kolodvorski ulici, promet je bil zelo gost zaradi zapore, sta v tistem trenutku pridrvela, ne pripeljala, dva težka kamiona in to po nasprotni smeri, sledila pa sta jima dva osebna vozila. Kamiona sta vozila še tako, da sta z desno stranjo (kolesi) peljala po pločniku. 

Kaj naj rečemo. Zelo nevarno obnašanje teh voznikov, ki pa jih je bilo danes že zelo veliko, saj so nam občani povedali, da se to danes dogaja zelo pogosto. Ali se sploh zavedajo, kaj počnejo, ko vozijo v nasprotni smeri po enosmerni cesti? Očitno da ne. Važno jim je, da pridejo čim prej na cilj, pa tudi, če kršijo zakone. Pa ni samo to. Kaj pa če pride do tragedije?

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Tagi