Neotesani vozniki razburjajo stanovalce Krizanta

Na našem portalu smo že večkrat pisali o problematičnih voznikih, ki za kratkotrajne opravke puščajo svoje avtomobile skorajda vsepovsod, kamor je mogočno stlačiti pločevino, pri tem pa ovirajo pešce, kolesarje in pa tudi druge voznike. Ena izmed takšnih problematičnih lokacij, ki jo bomo izpostavili tokrat, se nahaja na območju Krizanta v Domžalah, kjer kultura parkiranja nekaterih voznikov močno razburja tamkajšnje stanovalce.

Na nas se je obrnila bralka, ki stanuje v naselju Krizant, ki se nahaja na Karantanski cesti v Domžalah in sicer v zvezi s problematiko parkiranja na cestišču pri uvozu v Krizant (pri pekarni). Bralka pravi, da se mora vsakodnevno peljati “okrog” Krizanta, da pride lahko domov, ob tem pa vsakodnevno srečuje neotesane voznike, ki svoja vozila parkirajo na cestišču. Nekatere takšne voznike je že opozorila, da so parkirali na cesti. Ti so se po besedah bralke odzvali užaljeno in nesramno, češ, da se je to nič ne tiče … Najhuje je po 15.30 uri, ko se tamkajšnji stanovalci vračajo iz službe. Poleg povečanega prometa, pa zaradi voznikov, ki svojih vozil ne znajo parkirati pravilno, nemalokrat nastane še večja gneča.

Bralka, ki nam je poslala tudi nekaj fotografij, še pravi, da bi se lahko na tistem območju kdaj pojavil kakšen občinski redar ali pa policist in kršiteljem napisal “mastno” kazen. Bi pa po njenem mnenju rešitev enostavno rešili tako, da bi na tistem območju postavili količke. Nekatere voznike namreč težko “prestaviš” na pravo pot. Pločevino bo tiščal, kamor bo šla, ne glede na to, da s tem ovira druge udeležence v prometu.

Miha Ulčar; Foto: bralka

Tagi