Pred vrati je nova motoristična sezona

PP Domžale opozarja

Pred vrati je nova motoristična sezona, ki ob lepih dnevih na naše ceste privabi prve motoriste. Še posebej na začetku sezone motoriste opozarjamo na pesek in udarne jame na vozišču in prilagoditev hitrosti vožnje svojim sposobnostim in razmeram na cesti, saj je asfalt še vedno hladen, v posameznih predelih pa je lahko vozišče mokro in spolzko.

Med vožnjo je potrebno uporabljati homologirano motoristično čelado in opremo, ki naj bo svetlejših barv in opremljena z odsevniki, da vas drugi vozniki v prometu opazijo. Ne pozabite na prižgane luči med vožnjo.

Poskrbite za tehnično brezhibna vozila in svojemu motornemu kolesu priskrbite ustrezne pnevmatike, ki vam bodo nudile potreben oprijem s cestiščem. Ne vozite, če ste uživali alkohol, mamila, psihoaktivna zdravila ali ste utrujeni. Pri vožnji upoštevajte omejitve hitrosti, saj vas pri večji hitrosti drugi prometni udeleženci lahko spregledajo oziroma jih spregledate vi. Še posebej bodite pozorni pri vožnji skozi naselje in imejte v mislih, da so tudi otroci udeleženci v cestnem prometu.

Voznike osebnih vozil, tovornih vozil in druge udeležence, opozarjamo, da morajo svojo pozornost nameniti dogajanju v prometu in večji prisotnosti motoristov v tem času.

Po pooblastilu generalnega direktorja policije Igor Kovač, policijski inšpektor specialist I

 

Tagi