“Mogočna breza je padla, ostala je samo še betonska sivina”

Odstranjeno brezo bodo nadomestili s petimi novimi drevesi

Na nas se je obrnilo več zaskrbljenih občank in občanov, saj so pred dnevi podrli mogočno brezo ob Ljubljanski cesti 87, ki je več desetletij krasila ta del Domžal. “Z odstranitvijo drevesa je odšel košček narave, ostala je samo še betonska sivina,” nam je potarnala ena izmed občank.

Občane je seveda zanimalo, kje tiči vzrok, da je moralo pasti to mogočno drevo, ki na zunaj ni dajalo nobenega vtisa, da je z njim kaj narobe. Nekateri so nam povedali, da je bilo drevo razkošno, zdravo in ni predstavljajo nobene ovire za nikogar. V zvezi z vzroki odstranitve breze na Ljubljanski cesti smo povprašali na Občini Domžale, kjer so nam povedali, da je bilo drevo odstranjeno na podlagi končnega arborističnega mnenja Arboretum. Dela je izvedlo podjetje KPL, d.o.o. v sklopu ureditve krožnega križišča na regionalni cesti R3-644 v Domžalah.

“Arboretum je pred tem pripravil tudi arboristično oceno stanja drevesa in končno arboristično mnenje. Poročilo predlaga odstranitev breze, zaradi slabega stanja in nadomestitev s petimi novimi drevesi,” so nam še povedali na Občini Domžale.

Avtor: Miha Ulčar

 

Tagi