Ko primitivci brez pameti v glavi pridejo v stik s knjigo

Med sprehodom po naravi in po drugih družabnih lokacijah v občini Domžale, se lahko ustavljamo tudi ob mičnih hiškah – knjigobežnicah, kjer si lahko izposodimo knjigo, se usedemo na bližnjo klopco pod krošnjo dreves ter se prepustimo zgodbi. Pri teh pa se ne ustavljajo samo tisti, ki imajo radi knjige in naravo ampak tudi tisti, ki so si prebrali premalo knjig, sploh takšnih z vsebino, ki bi jim podala bonton. 

Nepridipravi so se lotili knjigobežnice, ki se nahaja v bližini mostu čez reko Kamniško Bistrico pod Šumberkom. Le-to so izruvali ter jo razbili. Kje so končale knjige, ki so bile v njej, ni znano. Po vsej verjetnosti v reki Kamniški Bistrici. Izginile pa so že nekaj dni prej. Naša bralka nam je povedala, da je bila v četrtek dopoldan tam in po običaju pogledala, če je notri kakšna zanimiva knjiga za izposojo. Knjigobežnica je bila popolnoma prazna. Niti ene knjige ali revije ni bilo v njej. Vratca so bila takrat še nepoškodovana.

Minulo noč pa so nepridipravi popolnoma poškodovali knjigobežnico. Marsikdo si bo ob tem rekel, da je bila na delu ponovno objestna mladina. Kdorkoli je bil, mu manjka kulture in če bi prebral samo eno knjigo, ki je bila shranjena v knjigobežnici, tega zagotovo ne bi storil. Seveda je druga zgodba, če je človek primitiven. Tak človek se tudi ne bo lotil branja knjig, saj so te prevelik zalogaj za njegov intelekt. Raje pokaže svoje mišice, ker ima pamet samo tam.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miro Pivar

Tagi