Jutranja telovadba razburja nekatere stanovalce Zikove ulice v Kamniku

Sveti Martin letos ni samo spremenil mošt v vino. Točno na njegov god je na Perovem v Kamniku začela delovati skupina Šole zdravja, ki se je poimenovala Perovčki. Novoustanovljena skupina se je tako pridružila številnim podobnim skupinam, ki delujejo skoraj v vseh predelih Slovenije in jim je enako to, da vsako jutro v vseh letnih časih in ob točno določeni uri, skupaj telovadijo na prostem. Njihov prepoznavni znak pa je oranžna barva.

Gre za posebno telovadbo, ki so jo v Društvu Šola zdravja poimenovali »1000 gibov«. Vsako jutro telovadke in telovadci naredijo tisoč gibov, za zdravje in za dober start v nov dan. Telovadbo pa vodijo usposobljeni prostovoljci. Novoustanovljena skupina Perovčki, ki je bila ustanovljena pod okriljem Športno kulturnega društva Dober dan, Perovo, vsako jutro, od ponedeljka do sobote, med 7.30 in 8.00 uro, telovadi na večjem igrišču med stanovanjskimi bloki na Zikovi ulici v Kamniku, pa je že v startu naletela na težave.

V katerem grmu tiči zajec?
Že v uvodu je na telovadbi sodelovalo 11 telovadk, kasneje pa je ta številka rasla, tako da je bilo na telovadbi že tudi 27 telovadk. Ker telovadba poteka na igrišču med bloki na Zikovi ulici, je radovednost in želja po rekreaciji ter seveda bližina telovadbe, premamila marsikatero stanovalko, da se je pridružila telovadbi. Po drugi strani pa se v teh skupinah stkejo tudi prijateljske vezi, tako da mnogim skupinska telovadba pomeni tudi prijetno druženje.

Nekatere tamkajšnje stanovalce pa je ta jutranja skupinska telovadba v njihovi bližini, kmalu začela motiti. Kljub temu, da telovadke ne povzročajo hrupa, razen malo smeha na koncu telovadbe in, da telovadba poteka v času, ki ne pomeni kršenje javnega reda in miru, so nekateri stanovalci podali pritožbe na Krajevno skupnost Perovo in na Občino Kamnik.

Na Občini Kamnik so nam povedali, da je Prekrškovni organ Občine Kamnik prejel prijavo občana, ki ga je telovadba Šole zdravja zmotila. Z njihove strani mu je bila podana obrazložitev, da v tem primeru ne gre za kršitev javnega reda in miru ter, da Občina dejansko ne more reševati omenjene problematike, ki se odvija na javni površini. Prav tako so prijavitelja napotili, v kolikor bi bilo zanj dogajanje na igrišču še naprej moteče, na pogovor z organizatorji Šole zdravja. Prekrškovni organ Občine Kamnik je opravil pogovor tudi z organizatorji, jih seznanil s prijavo ter se z njimi dogovoril, da bodo poskušali Šolo zdravja izpeljati čim bolj nemoteče za stanovalce Zikove ulice, so še povedali na Občini Kamnik.

Za vsak problem, ki nastane vedno obstaja kakšna rešitev. Ena izmed njih je lahko tudi ta, da bi se lahko vsi tisti, ki jih jutranja telovadba skupine Perovčki moti, telovadbi pridružili. Tako ne bo več potrebe, da bi razmišljali o tem, kaj vse jih moti, pa še nekaj dobrega in zdravega bodo naredili zase. Seveda bo nato tudi življenje veliko lepše …

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Skupina Perovčki
Tagi