Čudo na Podrečju: “V gozdu zrasli avtodeli”

Narava je čudo, ki nas vse navdihuje, saj podpira naš obstoj. No, žal ne navdihuje vse, saj nekateri s svojim ravnanjem kažejo mačehovski odnos do narave. Gre za tisto vrsto ljudi, ki v naravo brezbrižno odlagajo odpadke. Pri tem ni pomembno ali v naravo odvržeš plastenko, embalažo, kosovne odpadke, gradbene odpadke ali pa celo nevarne odpadke. Nobena našteta stvar ne sodi v naravo in za takšno početje ni opravičila.

Na našem portalu smo že večkrat objavili in opozarjali na nevestno ravnanje nekaterih posameznikov, ki z odlaganjem odpadkov onesnažujejo naravo. O takšnem primeru, kot poročamo danes, pa še nismo pisali. Očitno nekateri mislijo, da v naravo sodi čisto vse. Naš bralec nas je obvestil, da se na cesti, ki polje proti Pustovki na Podrečju pri Domžalah (ob poti, ki pelje do smučišča in sankališča na Pustovki), nahaja kup odloženih avtomobilskih delov. Ob tem se sprašuje, kakšne “super občane imamo”, da takšne stvari odlagajo v naravo. Dodal je še, da glede na to, da gre za odložene avtodele, bi policija lahko morda našla lastnika.

O omenjenem črnem odlagališču avtodelov smo obvestili tudi občinski inšpektorat. Upamo, da kršitelja najdejo in ustrezno ukrepajo. Takšne stvari se namreč ne počne. Za to imamo ustrezna odlagališča odpadkov.

Miha Ulčar; Foto: Bralec

Tagi