Arso zaradi vetra za naše kraje izdal rumeno opozorilo

Danes so razmere v Sloveniji pestre, saj se je na območju celotne države pojavilo več vremenskih pojavov, ki zahtevajo pozornost in previdnost.

Arso je za SV del Slovenije izdal oranžno opozorilo zaradi močnega vetra. Veter, ki piha s hitrostjo do 70 km/h, lahko povzroči težave, zlasti pri vožnji po odprtih cestah in pri opravljanju zunanjih dejavnosti. Priporočljivo je, da vozniki in prebivalci spremljajo vremenske razmere ter se izogibajo potovanjem, če to ni nujno potrebno. V občini Domžale je bilo izdano rumeno opozorilo zaradi vetra.

Poleg tega pa se po Sloveniji še vedno soočamo z onesnaženim zrakom. Povečana koncentracija delcev lahko negativno vpliva na zdravje prebivalcev, zlasti tistih z dihalnimi težavami ali občutljivimi skupinami, kot so otroci in starejši. Priporočljivo je, da ljudje omejijo svoj čas zunaj in se izogibajo aktivnostim, ki bi lahko prispevale k povečanemu vdihu onesnaženega zraka.

V takšnih razmerah je ključnega pomena, da prebivalci spremljajo obvestila pristojnih organov, upoštevajo varnostna navodila in se izognejo nepotrebnim tveganjem. Ohranjanje varnosti in zdravja v teh razmerah je odgovornost vsakega posameznika in skupnosti.

Avtor: ARSO, Lara Peršl; Foto: Unsplash

 

Tagi