12.000 otrok potrebuje pomoč pri šolskih potrebščinah

Pričetek dobrodelne akcije »Otroci nas potrebujejo«

Slovenska Karitas je ob zaključku šolskega leta pričela z dobrodelno akcijo »Otroci nas potrebujejo«, za pomoč socialno ogroženim otrokom s šolskimi potrebščinami po vsej Sloveniji.

Številne družine, ki so v materialnem pomanjkanju ali na robu svojih finančnih zmožnosti, se po pomoč za šolske potrebščine obrnejo tudi na Karitas. Pogosto jih spremljajo tudi zdravstvene težave in nesreče. Še posebej so v stiski enostarševske družine ali tiste z več osnovnošolci. Z učno pomočjo in plačilom položnic mnoge Karitas pomagajo tudi med celotnim šolskim letom. Otrokom pomagajo tudi ob bolezni, s preventivnimi dejavnostmi in letovanji.

Na Karitas z dobrodelno akcijo »Otroci nas potrebujejo« zbirajo šolske potrebščine in finančna sredstva za več kot 12.000 otrok. Pomagali jim bodo z boni za delovne zvezke, zbranimi zvezki in torbami ter s paketi šolskih potrebščin.

Z znanjem, pridobljenimi navadami in spretnostmi ter zaupanjem vase bodo otroci v prihodnosti lahko poskrbeli za svoje življenje in v polnosti razvili svoje sposobnosti. Izobrazba je največja popotnica za lepšo in dostojno prihodnost.

Z vašimi darovi bo Karitas socialno ogroženim osnovnošolcem pomagala s paketom šolskih potrebščin v vrednosti do 30 evrov. Najbolj ogroženim otrokom bo Karitas pomagala tudi v večjem obsegu z boni za nakup delovnih zvezkov.

Otroci nas potrebujejo, potrebujejo našo podporo za novo šolsko leto.

Hvala!

Svoj dar lahko prispevate na:

Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana,
TRR: SI56 0214 0001 5556 761
sklic: SI 00 362, namen: Otroci nas potrebujejo

Več informacij o možnostih darovanja je dostopnih na spletni strani Slovenska Karitas

Petra Petravič; Foto: Slovenska karitas

Tagi