Okusimo besedo – bralno značko za odrasle zaključilo 124 bralcev

V Knjižnici Domžale smo v sredo, 15. maja 2019, s slavnostno prireditvijo zaključili 11. sezono bralne značke za odrasle, Okusimo besedo. Projekt je namenjen spodbujanju bralne kulture in branju kakovostnega leposlovnega in strokovnega gradiva. Vsako leto pripravimo seznam naslovov, s katerim želimo bralcem ponuditi kakovostne vsebine, povezane s poslanstvom promocije branja in dviga bralne kulture.

Mnogi bralci pri projektu sodelujejo že vrsto let, vsako leto pa se najde nekaj novih bralnih navdušencev, tako da se krog sodelujočih vztrajno povečuje. Letos je bralno značko zaključilo 124 bralcev, kar je največ doslej. Vsem tem smo podelili priznanja in knjižne nagrade, ki so jih letos prispevali: Beletrina, Desk, Forma 7, Karantanija, Lynx, Mladinska knjiga, Mohorjeva družba, Pivec, Primus, Sanje, Slovenska matica in Učila.

Zbrane je nagovorila direktorica Knjižnice Domžale mag. Barbara Zupanc Oberwalder in poudarila pomen branja v našem vsakdanu. Za kulturni program so poskrbele Barbara Ahačič Osterman, Kristina Galun in mag. Katarina Peterc, ki so nam z vrhunsko predstavo približale kamišibaj, japonsko umetnost pripovedovanja zgodb ob slikah na malem lesenem odru – butaju. Vsem trem kolegicam se zahvaljujem za res izvrstno izvedbo kamišibaj predstav.

Od leve proti desni: mag, Katarina Peterc, Kristina Galun, Barbara Ahačič Osterman.

Vsem sodelujočim pri projektu še enkrat čestitam, ljubitelje knjig in branja pa vabim, da se nam pridružijo tudi drugo leto. Pripravili bomo nov izbor naslovov in vas z njim zopet povabili v svet izbranih besed.

Tadeja Rode Teran, vodja projekta Okusimo besedo

Tagi