Oktober – mesec požarne varnosti

Listje na drevju že menja barvo in naznanja najbolj jesenski mesec v letu. Mesec oktober je pred vrati. To je mesec, ki je kljub jesenskim barvam zagotovo najbolj prepoznaven po živo rdeči ognjeni barvi. Mesec požarne varnosti.

Sam in tudi celotna občina je zelo prepletena z gasilci in gasilstvom na splošno in zato mesec, ki je pred nami še posebej lepo pozdravljam. Vsi se izredno dobro zavedamo pomena gasilstva, in menim, da smo glede na letošnje poletje lahko ponosni, da imamo okoli nas tako dobre in srčne ljudi. Še enkrat dragi gasilci, drage gasilke- iskren HVALA za vse vaše delo. Za vso dobroto in dobro voljo, ki jo delite med nas in najpomembneje- izredno uspešno prenašate na mlajše generacija. Garaško je vaše delo in veseli me, da vsakič, ko je to potrebno stopite skupaj. Hvala vam!

Prav tako pozdravljam tudi novega predsednika GZ Domžale, gospoda Matjaža Korošča, ki je pravkar nastopil novo funkcijo. Srečno in vse dobro! Vem in verjamem, da bomo še naprej tako dobro sodelovali.

Močno sem se veselil tudi vseh srečanj, predvsem vsakoletnega humanitarnega koncerta, kjer se ponovno pokaže vaša dobrota. Veselil sem se tudi preostalih gasilskih aktivnosti, vendar je jasno, da jih v letošnjem letu žal ne boste mogli izpeljati.

A vendar aktivnosti meseca oktobra ostajajo- mesec požarne varnosti ima, tako kot vsako leto tudi v letošnjem zelo pomembno temo. Slogan se tokrat glasi: Kdor za požarno varnost poskrbi, je v prostem času brez skrbi. Namen je opozoriti na to, da tudi med počitnicami obstaja veliko nevarnosti. Izredno pomembno je zavedanje, da s preventivo lahko preprečimo marsikakšno neprijetno situacijo, preprečimo požare in tudi v času, ko smo na počitnicah in dopustu na ta način poskrbimo za kakšno intervencijo manj.

Tako, kot so gasilci konec julija dokazali, da v težkih situacijah nismo sami bodimo na drugi strani tudi mi skrbni in odgovorni na področjih, kjer lahko poskrbimo, da bo do neljubih dogodkov prihajalo čim manjkrat.

Na pomoč!

Župan Toni Dragar

Tagi